Wat te doen bij een versleten dak?

Daken zijn ervoor gemaakt om langere tijd mee te gaan, maar vaak komt er een moment in een mensenleven waarop het dak toch echt aan vervanging nodig is. Dat is ook niet gek, want een dak krijgt veel te verduren. Soms heeft een dak al zodanig veel verduurd, dat het simpelweg compleet versleten is. Verdere renovaties hebben dan weinig zin, dus pak je klusspullen maar weer in. In dat geval kun je beter een professioneel bedrijf, zoals Eigenhuis Dakdekker inhuren om je versleten dak duurzaam te vervangen.

Schade inventariseren

Allereerst is het van belang om na te gaan wat de huidige status van uw dak is. Is uw dak toe aan enkele kleine reparaties, of is een volledige vervanging op zn plaats? Dit wordt beoordeeld aan de hand van de aard van de problemen. Bij enkele verschoven dakpannen of kleine scheurtjes is vaak reparatie genoeg. Maar vertoont het dak meerdere schijnbaar kleine gebreken en is het dak ook al een tijdje meegegaan, dan is het soms beter om het gehele dak te vervangen. UIteraard kunt u altijd aan de expert vragen wat diens professionele visie is. Deze zal dat ook alleen adviseren als het echt nodig is. Houd er hierbij rekening mee dat een slecht dak ook betekent dat uw huis minder goed geïsoleerd is.

Zelfde dak of nieuw materiaal?

Het vervangen van het dak kan ook de perfecte gelegenheid zijn om eindelijk eens na te denken over eventuele vernieuwingen aan uw huis. Misschien heeft u liever een andere stijl op uw dak, of een materiaal dat duurzamer is. Misschien wil u binnenkort verhuizen en heeft u liever een zo goedkoop mogelijk nieuw aangelegd dak. Hier kunt u natuurlijk zelf over nadenken. Ook kunt u op internet opzoeken of aan uw dakdekker Eindhoven vragen hoelang de verschillende materialen meegaan en wat ze kosten. Deze kosten zijn vaak weergegeven per vierkante meter, zodat u optimaal kunt vergelijken.

Aanbevolen artikelen