Wat is het Franz Marc paard?

Franz Marc is een schilder van Duitsland, hij is in München geboren in het haar 1880 en gestorven op 1914. Ondanks zijn vroege dood is hij tot de dag van vandaag een beroemdheid in het schilderwerk. De passie wat hij voor paarden had was heel groot. Dat in combinatie met het talent wat hij had. Zijn meest bekende schilderwerken is dus ook het blauwe paard. Veel mensen noemen heb dus ook Franz Marc paard. Veel mensen hebben namelijk geen idee als je de naam zegt wie het is, maar als je over het schilderij hebt met een blauw paard weten veel mensen wel om wie het gaat. In 1905 is hij officieel begonnen met schilderen, zo heeft hij in 1905 twee schilderijen geschilderd. Zijn schilderwerken worden ook niet vaak geveild. Dat komt omdat veel verloren zijn gegaan of in musea hangen. Zo zijn de schilderwerken te zien over de gehele wereld. Zo heb je een paar die terug te vinden zijn in musea in Duitsland tot in Amerika. Ook in Nederland kan je een van zijn kunststukken terugvinden in een musea in Zwolle.

Van al zijn kunstwerken is het blauwe paard toch het bekendste. Terug in de tijd vonden mensen die namelijk het mooist en door die reden heeft Franz Marc meerdere schilderijen gemaakt wat in verhouding staat met het blauwe paard.

Nieuw schilderij

Veel mensen hechten ook waarden aan de mooie schilderijen. Niet alleen van Franz Marc, maar ook van andere beroemde schilders. Denk hierbij aan een van de bekendste ter wereld, Vincent van Gogh. Ook zijn kunstwerken zijn terug te vinden over de wereld. Zo heeft hij op het Museumplein in Amsterdam een eigen museum met veel van zijn kunstwerken. Piet Mondriaan is ook een van de bekendste kunstenaars. Helaas zouden er geen nieuw schilderij meer komen van die kunstenaars.

Buiten om de bekende kunststukken zijn er ook veel mensen die het ook heel goed kunnen beoefen. Toch worden hun niet bekend. Dat kan komen omdat zij hun werk niet door iemand in die branche laten zien. Sommige van die mensen gebruiken tegenwoordig social media om hun kunstwerken te laten zien. Zo heb je niet alleen mensen die schilderijen laten zien op bijvoorbeeld instagram. Mensen kunnen ook kunststukken laten zien wat ze hebben gemaakt van bijvoorbeeld klei of misschien wel muziek. Kunst is ook een groot onderwerp. Wat valt nou wel onder kunst en wat niet. Voor iedereen is het anders. Het heeft ook te maken met wat je wel kan waarderen en wat niet. Iets wat jij wel kan waarderen en de ander niet wordt door jou toch sneller als kunst gezien dan de ander. Wat voor jouw kunst is hoeft voor een ander juist helemaal geen kunst te zijn. Toch heb je wel een aantal dingen wat door iedereen als kunst wordt gezien. Daarbij een voorbeeld, het beroemde Mona Lisa. Naast de kleinschalige stukken kunnen ook gebouwen als kunst worden beschouwd, bijvoorbeeld de Eiffeltoren.

Aanbevolen artikelen