Wat is een douche cabine?

Ben jij van plan om een nieuwe badkamer te gaan uitzoeken? Dan kan het voorkomen dat je tegen een douche cabine aanloopt. Maar wat is dit nu precies? Een douche cabine is een afgesloten ruimte waar je kunt douchen en bestaat uit een of meerdere wanden met daarbij een deur. Daarbij is het ook nog eens mogelijk om een cabine aan te schaffen die is voorzien van een achterwand. Over het algemeen zit hier ook een doucheset bijgevoegd. De reden dat deze cabine wordt aangeschaft is omdat de douche aan alle kanten gesloten is. Hierdoor wordt het water tijdens het douche in de ruimte gehouden zodat de rest van de douche netjes droog blijft. Om je nog wat aanvullende informatie te verschaffen inzake de cabine, zullen we hieronder nog stilstaan bij de belangrijkste onderwerpen.

Keuze uit een gesloten of complete douche cabine

Als je op het punt staat om te gaan kijken naar een douche cabine is het goed om te melden dat je keuze hebt uit verschillende varianten. Zo is het bijvoorbeeld goed om te benoemen dat een gesloten douche cabine een cabine is die geen achterwand heeft. Deze bestaat uit een of meerdere wanden en deuren en wordt over het algemeen door middel van muurprofielen aan de deur vastgemaakt. 

Als we kijken naar een complete douche cabine is dit weer een cabine die je zo neer kunt zetten en waar vaak alles al in zit. Hierbij is het tevens goed om te melden dat de cabines met extra opties worden voorzien. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in de cabine een radio te installeren of je kunt zelfs de douche cabine voorzien van sfeerverlichting. Ben jij benieuwd wat er allemaal mogelijk is op het gebied van accessoires voor een cabine? Dan is het zeker aan te raden om eens langs een badkamerspecialist te gaan zodat je achteraf niet erachter komt dat je iets over het hoofd hebt gezien.

De alternatieven voor een cabine

Als je toch niet voor een gehele douche cabine wilt gaan, dan is het goed om op de hoogte te zijn van de alternatieve die er in de markt zijn. Een van de populairste alternatieve is de douchewand. Een douchewand is een glazen wand die je aan de muur kunt bevestigen. Door middel van een dergelijke wand wordt er een inloopdouche gecreëerd waardoor minimaal een kant van de ruimte open is. 

Douchegordijnen om het zicht te blokkeren

Daarnaast is het ook mogelijk om een douchegordijn aan te schaffen. Dit is de goedkoopste optie om je douche af te schermen. Het is hierbij tevens goed om te melden dat douchegordijnen in verschillende soorten beschikbaar zijn. Hierdoor kun je de badkamer makkelijk voorzien van een vrolijk tintje. Verder is een douche cabine niet makkelijk zelf te plaatsen.

Tot slot kun je er ook voor kiezen om een douchewand te gaan gebruiken voor de afscheiding van de doucheruimte. Vervolgens kun je ook nog een deur tussen de doucheruimte plaatsen om deze geheel af te sluiten. Het is echter wel goed om te benoemen dat een douchewand betegelen expertise vereist.

Aanbevolen artikelen