Waarom voor een verhuurmakelaar in Amsterdam kiezen?

Woon je in Amsterdam en wil je jouw woning verhuren? Dan doe je er verstandig aan om een verhuurmakelaar in Amsterdam in te schakelen. Natuurlijk kun je ook zonder de hulp van een verhuurmakelaar je woning verhuren, maar als je er zeker van wilt zijn dat je compliant bent aan de strikte wet- en regelgeving en niet voor vervelende verrassingen wilt staan, is het slim om de expertise van een specialist in te schakelen. In onze blog vertellen we wat een verhuurmakelaar doet.

Opname van de woning

Een verhuurmakelaar in Amsterdam doet in eerste instantie een opname van de woning. Dit gebeurt tijdens een kennismakingsgesprek waarin de makelaar ook vragen stelt over waarom je wilt verhuren en per wanneer je wilt verhuren. Voor de makelaar is het ook goed om te weten voor welke periode je de woning wilt verhuren. De verhuurmakelaar onderzoekt ook of de wet opkoopbescherming en een huisvestingsverordening van toepassing is. Ook wordt gekeken naar de energie index of het energielabel van de woning.

Verhuurmakelaar in Amsterdam schept duidelijkheid

Bij de opname van de woning wordt naar een aantal zaken gekeken. Natuurlijk naar het woonoppervlak, het aantal kamers, toiletten en badkamers en andere voorzieningen, zoals de tuin en een bijgebouw. De verhuurmakelaar brengt ook alle plus- en minpunten van de woning kaart en in welke mate van luxe gesproken kan worden. 

Een ander belangrijk onderdeel van de opname is dat de verhuurmakelaar advies uitspreekt over welke acties er nog ondernomen moeten worden om de woning verhuurklaar te maken. 

Adviesgesprek met een verhuurmakelaar in Amsterdam

Na de kennismaking en de opname van de woning, gaat de verhuurmakelaar in Amsterdam met je in gesprek om een aantal zaken scherp te krijgen. Zo wil hij of zij graag weten of je specifieke wensen hebt met betrekking tot de huurders, de termijn van het huurcontract en of je zaken, zoals het meubilair, internetverbinding en gas, water en licht wilt mee verhuren. Je kunt de verhuurmakelaar ook vragen om uit te zoeken of het van de Vereniging van Eigenaren wel is toegestaan om de woning te verhuren of dat er wellicht een huurverbod van kracht is.

De verhuurmakelaar in Amsterdam stelt ook het huurplan op. Hierin staat eigenlijk niets meer of minder in dan het advies over de huurprijs en aan welke voorwaarden de huurders moeten voldoen. Na akkoord kan de verhuurmakelaar de woning actief gaan aanbieden en op zoek gaan naar potentiële huurders.

Verhuren

De verhuurmakelaar in Amsterdam gaat dus op zoek naar kandidaten die de woning kunnen huren. Hij zorgt voor de ontvangst van de potentiële huurders en hij stelt uiteindelijk het huurcontract op mocht het tot een deal komen. In dit proces heeft de verhuurmakelaar ook een belangrijke rol om de huurders te screenen. Voldoen ze wel aan de voorwaarden van de verhurende partij en kloppen de gegevens wel die de potentiële huurders hebben opgegeven. Door deze werkzaamheden uit te voeren weet je zeker dat de huurders aan je eisen voldoen en dat je de woning voor de gewenste periode en met een gerust hart kunt verhuren. Toch iets anders nodig? Dan kan misschien een verkoopmakelaar in Amsterdam wat voor je zijn!

Aanbevolen artikelen