Waarom kiezen voor een laminaatvloer? Lees het hier!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je huis? Er zijn tegenwoordig veel soorten vloeren waar je uit kan kiezen. Denk aan parket, hout, pvc maar ook laminaat. Laminaat is een vloer die je in veel huizen terugziet. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Wij hebben de voordelen van laminaat voor je op een rijtje gezet. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!

Lijkt op echt hout

In het verleden kon je vaak duidelijk het verschil zien tussen een laminaat vloer en een houten vloer. Tegenwoordig kun je laminaat en hout bijna niet meer van elkaar onderscheiden. Er zijn veel laminaatvloeren waar zelfs reliëf en noesten in zijn verwerkt. Een goede betaalbare vervanger voor een echte houten vloer dus!

Enorm veel keuze

Laminaat heb je echt in allerlei soorten en kleuren. Er is daarom altijd wel een type dat goed past in jouw interieur. Er zijn vloeren die lijken op hout, maar je kunt ook kiezen uit vloeren met een natuursteen look. Een keuze maken kan best lastig zijn. Een winkel bezoeken is daarom geen gek idee. Wil je laminaat in Groningen kopen? Breng dan een bezoekje aan Vloer & Lifestyle Roden. Zo krijg je een goed beeld van de vloeren.

Goed betaalbaar

In tegenstelling tot een aantal andere materialen, is een laminaatvloer erg betaalbaar. Hierdoor zijn laminaatvloeren vaak een goed alternatief voor bijvoorbeeld houten vloeren. Het verschilt natuurlijk wel een beetje per merk en vloer, maar relatief gezien is laminaat erg goedkoop.

Zelf te leggen

Een laminaatvloer hoef je niet per se te laten leggen. Als je een beetje handig bent, kun je dit vaak ook zelf. Er zijn veel vloeren met een handig kliksysteem. Hierdoor kun je een laminaatvloer binnen een dag leggen!

Duurzaam

Een laminaatvloer gaat erg lang mee. Als je er goed mee omgaat, heb je jarenlang plezier van deze vloer. Laminaat verkleurt bijvoorbeeld niet door de zon. Zo behoud je altijd de mooie kleur van de vloer. Daarnaast zijn er ook laminaatvloeren die vochtbestendig zijn.

Verder zijn laminaatvloeren erg onderhoudsarm. Door ze regelmatig stof te zuigen en te dweilen kun je zin een topconditie houden. Verder is er niet veel onderhoud vereist. Laminaat is ook goed beschermd tegen vlekken en krassen. Hierdoor blijft jouw vloer lang mooi!

Overtuigd van de voordelen van een laminaatvloer? In ieder geval veel succes gewenst met de aanschaf van jouw nieuwe vloer!

Bron: Vloeren Groningen

Aanbevolen artikelen