Ouder-vriendelijk huis

Op de zorg is de afgelopen jaren flink bezuinigd. Hierdoor is het niet ideaal om in een verzorgingstehuis te belanden. Daarom is het handig om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Er zijn een aantal manieren die je kunnen helpen bij het thuis blijven wonen. Je moet je huis natuurlijk wel ouder proef voor jezelf hebben. Je kan dan denken aan hulpmiddelen bij de douche, wc, trap etc. In deze blog ga ik een aantal manieren vertellen die je kan toepassen om het verblijf in je huis makkelijker te maken.

Een traplift
Eén ding wat je kan doen om te zorgen dat je langer thuis kan blijven wonen of zorgen dat je op hoge leeftijd te trap nog op en af kan, is doormiddel van een traplift. Met een traplift hoef je niet zelf meer de trap op en af te lopen. Je neemt gewoon plaats op de lift en je wordt naar boven gebracht. Ideaal als je niet meer zo mobiel bent, want zelf de trap op en af lopen op oudere leeftijd kan heel gevaarlijk zijn. Denk je nu: ‘Dit is echt iets voor mij?’ Maar ben je benieuwd of je het kan aanschaffen. Dan kan je via traplift prijs vinden hoe duur alle trapliften zijn.

Verlaagde drempels
Een tweede manier om je huis ouder-vriendelijker te maken, is door al je drempels in je huis te verlagen. Zo kan je niet meer achter een drempel blijven hangen en hierdoor vallen. Vallen kan zeer gevaarlijk zijn voor ouderen. Laat al je drempels in je huis verlagen en je kan op deze manier zonder gevaren elke kamer binnen treden en de douche gemakkelijk binnenlopen. Vooral bij de douche is dit handig, omdat het daar ook nog glad is, dus dan heb je buiten de drempel nog een extra kans om te vallen.

Aanbevolen artikelen