Nieuwe woon accessoires kopen

Ik ga het niet hebben over zitbanken als woon accessoires, waarbij mensen nadenken over of ze een zwarte of witte bank gaan kopen. Waar ik het over ga hebben zijn geld banken. De meeste mensen hebben hun geld op een bank staan. De meeste mensen kunnen ook wel een paar banken op noemen. Iedereen kent wel namen als Rabobank, ABN AMRO, ING en Knab. Ik ga het hebben over de geschiedenis van de bank, het heden en de toekomst.

Geschiedenis

Bankieren zoals we dat nu kennen vindt zijn oorsprong in de middeleeuwen. Tussen 1300 en 1400 na n. C. In de vroege renaissance in Italië ontstonden rondom rijke steden in het noorden de eerste banken. In steden als Florence, Lucca, Genua en Venetië waren dus de eerste banken. In die tijd waren er twee families die het bankieren domineerden. Die twee families waren de families Bardi en Peruzzi. De families woonden in Florence. Ze richtte veel vestigingen op over heel Europa. De bekendste bank uit die tijd was de Banco Medici. De oudste bank die momenteel nog actief is is de Monte dei Paschi di Siena. Deze bank was opgericht in 1472.

Voordat er banken bestonden hield iedereen zijn geld thuis of bij zich. Alleen rijke mensen konden het zich veroorloven om hun geld ergens op te slaan en het te laten bewaken.

Heden

Tegenwoordig heeft iedereen zijn geld wel op de bank staan. Enkele mensen zullen het niet op de bank hebben staan, maar verreweg de meeste wel. Achter banken zitten nu hele grote en ingewikkelde systemen. Het gebruik van een bank is nu heel normaal en goed voor de economie. Niet alleen houdt het geld van mensen veilig, maar het zorgt ook voor heel veel banen over de hele wereld. Banken zijn niet meer weg te denken, een leven zonder banken is bijna ondenkbaar, maar dat kan veranderen in de toekomst

Toekomst

Momenteel is er een hele lage rente op spaarrekeningen en het lijkt alsof het in de min gaat. Als de rente in de min gaat betekent dit dat mensen geld moeten gaan betalen om hun geld op een spaarrekening te zetten. Veel mensen willen dit niet, dus wat er kan gebeuren is dat veel mensen hun geld van hun spaarrekening af gaan halen en het zelf gaan bewaren. Dit zorgt er weer voor dat veel banken failliet kunnen gaan.

Aanbevolen artikelen