Kunststof kozijnen met VKG keurmerk, hoe zit dat?

Ben je op zoek naar nieuwe kunststof kozijnen? Dan heb je het VKG keurmerk wellicht al eens voorbij zien komen. Maar wat houdt dit keurmerk precies in en wat zijn de voordelen? Je leest het hieronder in deze blog.

Wat is een VKG keurmerk?

De VKG wordt ook wel de Vereniging Kunststof Gevelelementen industrie genoemd. Deze vereniging behartigd al meer dan 30 jaar de belangen voor de kunststof gevelindustrie klanten. De leden van dit bestuur maken zich hard voor de unieke eigenschappen in kunststof. Ze houden zich constant bezig met verbeteringen van de kozijnen. Dit gebeurt zowel op technisch, als functioneel gebied. Ook zijn ze bezig met de esthetische waarde en het milieu.

Zekerheid van kwaliteit

Bij de VKG wordt het hele proces onafhankelijk gecontroleerd. Dit begint bij de productie en eindigt bij de montage. De kunststof profielen, de kunststof ramen, deuren en het hang en sluitwerk worden allemaal gecontroleerd. Daarnaast komt er een onafhankelijke keurmeester langs na de montage. Daarnaast werken alle VKG bedrijven met VKG gediplomeerde monteurs. Deze werken volgens alle eisen die zijn opgesteld door de VKG. Zo ben je zeker van goede kwaliteit.

VKG garantie en waarborgfonds

Bij de VKG ben je zeker van garantie op je kunststof kozijnen. Volgens het waarborgfonds van de VKG mag jouw aanbetaling maar 30% zijn. Kan een VKG leverancier zijn verplichtingen niet nakomen? Dan garandeert dit fonds dat de opdracht wordt overgenomen door een andere VKG leverancier. Als dit niet mogelijk is kun je jouw betaling gewoon terug krijgen. Zo weet je dus dat je geld altijd op de juiste plek komt.

De voorwaarden van de VKG

Een bedrijf kan het VKG keurmerk niet zomaar ontvangen. Hiervoor moeten ze voldoen aan 6 zekerheden die bij het VKG hoog in het vaandel staan. Deze zekerheden zijn:

  • Zekerheid van gediplomeerde monteurs
  • Zekerheid van kwaliteit
  • Zekerheid van goede afspraken
  • Zekerheid van kwalitatieve oplevering
  • Zekerheid van garantie
  • Zekerheid van waarborgfonds

Een bedrijf met dit keurmerk voldoet dus aan al deze eisen. Het is daarom ook zeer zeker aan te raden voor een bedrijf te kiezen met dit keurmerk. Zo is de kwaliteit maar ook jouw geld gegarandeerd!

Bron: https://www.hepro.nl/

Aanbevolen artikelen