Kamer huren in Utrecht? Lees snel verder voor tips!

Ga jij binnenkort studeren in Utrecht en zoek je een kamer? Of ben je het op en neer reizen zat en wil je huren in Utrecht? Dan kan je wellicht een aantal tips gebruiken. Het tekort aan kamers is in de afgelopen jaren enorm gestegen, dus de zoektocht kan lastig zijn. Wij hebben een aantal tips om je op weg te helpen!

Bedenk goed wat je wil

Voordat je jouw zoektocht start is het goed om je wensen op een rijtje te zetten. Denk na over met wat voor soort mensen je in een huis wil wonen en wat de status van dat huis moet zijn. Je moet alleen voor een kamer kiezen die bij je past. Kies je vanwege het tekort zo maar een kamer, dan kan het zijn dat je er helemaal niet thuis voelt. Zet dus je wensen goed op een rijtje. Hoeveel vierkante meter heb je nodig en ben je op zoek naar een huis met een woonkamer? Wat is het budget dat je hebt?

Kijk eens wat verder

Beperk je niet te veel op de locatie. Natuurlijk wil je het liefst midden in de stad wonen, maar dit is nou eenmaal vaak niet realistisch. Kamers zijn daar erg schaars maar ook heel duur. Kijk dus ook eens in de ‘mindere’ wijken van Utrecht zoals de Rivierenwijk of Kanaleneiland. Het kan ook geen kwaad om iets verder buiten de stad te kijken. Vaak is het net buiten de stad veel makkelijker om een kamer te vinden! Ook zijn kamers hier vaak wat groter en goedkoper. De locatie hangt dus af van jouw wensen maar zeker ook je budget.

Schrijf je in op sites

Wil je altijd op de hoogte zijn van het aanbod woningen in Utrecht? Schrijf je dan in op een aantal sites met online aanbod. Pas wel op voor oplichters. Omdat er zoveel vraag naar kamers is, maken oplichters hier graag gebruik van. Een woning huren bij een betrouwbare partij? Kijk dan eens bij Huurstunt. Zij hebben een groot aanbod en je kunt dit compleet filteren op jouw wensen. Zo zie je alleen de kamers die precies bij jouw wensen passen. Ook kun je je online vaak inschrijven voor meldingen. Zo ben je altijd op de hoogte als er een nieuwe woning online komt!

Het vinden van een kamer in Utrecht kan even duren, maar het gaat je zeker lukken! We wensen je veel succes en hopen dat je wat aan onze tips hebt.

Aanbevolen artikelen