Interieurontwerp en decoratie voor mannen

Decoratie of interieurontwerp staan ​​​​bekend als velden die de voorkeur geven aan vrouwen en niet aan mannen. Mannen staan ​​niet bekend om hun bekwaamheid in decoreren of inrichten, maar dat betekent niet dat mannen geen smaakvolle ontwerpen in huizen, meubels of zelfs auto’s kunnen herkennen. Wetenschappers zeggen vaak dat kunst, creativiteit en kleuren functies zijn die worden uitgevoerd door de rechterkant van de hersenen en het is bekend dat mannen de voorkeur geven aan de linkerkant van de hersenen. Dit zijn de fundamentele redenen waarom de meeste vrouwen artistiek, creatief, emotioneel en decor zijn, mode lijkt voor hen bijna vanzelfsprekend te zijn.

Dit interessante feit sluit niet uit dat de mannelijke soort volledig hopeloos is als het gaat om het inrichten van hun ruimte. Er zijn zelfs mannen die succesvolle carrières hebben gemaakt in interieur- en modeontwerp. Wat dit feit betekent, is dat mannen gewoon even moeten overstappen en nadenken over wat hen interesseert als het gaat om het inrichten van hun woonruimte.

Mannen zullen de voorkeur geven aan alles dat hen aan een grot doet denken, daarom houden ze van gedurfdere kleuren en ruwe meubelontwerpen. De donkerbruine, zwarte, grijze enz. Mannen weten hoe belangrijk het is dat de woonkamer, slaapkamer en badkamer er goed uitzien wanneer ze willen pronken op de datum die ze net voor het eerst hebben uitgenodigd op hun vrijgezellenpad. Het vrijgezellenblok verandert van een hol met vuile kleren en keukengerei in een schone en elegante ruimte om indruk te maken. Mannen kunnen van hun woonruimte een permanente woonruimte maken die elegantie, finesse en stijl uitstraalt. Interieurs die het mannelijke karakter uitstralen, onderscheiden zich vaak door scherpe hoekdessins en meubelen van staal, leer, hout en glas.

Bij het ontwerpen van je vrijgezellenfeest of mancave is het eerste dat mannen moeten onthouden om te gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Kwaliteitsmeubels garanderen tegelijkertijd een lange levensduur en functionaliteit. Als u houten meubels koopt, leun dan naar hardhout in plaats van zacht hout. Het is raadzaam om voor antieke of vintage meubels te gaan, omdat ze zijn ontworpen om lang mee te gaan en een esthetische aantrekkingskracht te hebben. Maak deze ruimte leuk door er bijvoorbeeld een gokautomaat in te plaatsen of een klassiek flipper spel

Ga ten tweede voor comfortabele meubels. Wanneer u een fauteuil kiest, zorg er dan voor dat deze zich aanpast aan uw lichaam. Dit type stoel is misschien wat prijzig, maar geloof me, als gasten op je comfortabele banken zitten, willen ze letterlijk niet meer weg. Ze zullen er nog vele jaren over praten. Je kunt zitzakken kopen om je woonkamer van accessoires te voorzien, maar niet voor functionele doeleinden. Zorg dat u altijd een comfortabele en duurzame leren stoel heeft waar u op kunt zitten en kunt ontspannen na een lange dag werken.

Ten derde, als je een gezin hebt en je huis aan het ontwerpen bent, zorg dan dat je een kamer hebt die speciaal voor jezelf is ontworpen. Dit wordt je mannenhol. Dit is de ruimte waar je al je collecties laat zien, van gitaren, LP-albums tot boeken en trofeeën. Het tonen van je collecties is erg belangrijk en je vrouw begrijpt het misschien niet, maar het tonen en ordenen van je objecten die je in de loop van de tijd hebt verzameld, ontspant je psyche.

Ten slotte zou wanddecoratie voor u moeten werken. Kies een decor dat uw karakter definieert. Uw wanddecoratie moet aansluiten bij de rest van het meubilair om het een stijlvolle, elegante en moderne uitstraling te geven.

Aanbevolen artikelen