Hoe kan je beter en sneller in slaap vallen

Slaap is iets wat ieder mens nodig heeft om goed te kunnen functioneren en wat heel erg belangrijk is. Regelmatig te weinig slaap op kan er namelijk voor zorgen dat je gezondheidsproblemen krijgt en dat wil je natuurlijk niet. Te weinig slaap kan zelfs levensgevaarlijk zijn. Goed slapen is dus heel erg belangrijk. Sommige mensen hebben toch moeite met slapen en hebben het idee dat ze daar weinig aan kunnen doen. Het is daarom belangrijk om trucjes te weten over hoe je beter kan slapen.

Hoe kan je beter slapen?

Er zijn verschillende manieren die je toe kunt passen om beter te slapen. Alleen zal niet iedere manier voor jou helpen, omdat ieder mens anders is. Het hebben van een opgeruimde kamer kan er voor zorgen dat je beter kunt slapen. Een opgeruimde kamer zorgt ervoor dat je hoofd minder rommelig is, hierdoor heb je meer rust in je hoofd als je wilt gaan slapen. Er zijn ook simpele oplossingen. Als je last hebt van veel licht of hard geluid als je wilt gaan slapen, dan kan het verstandig zijn om dit probleem op te lossen door oordopjes of een slaapmasker aan te schaffen. Frisse lucht is ook belangrijk om goed te kunnen slapen. Zorg ervoor dat er genoeg frisse lucht in je kamer is als je naar bed gaat. Dit kan je bijvoorbeeld doen door je raam open te zetten voor dat je gaat slapen. Dit zal er hopelijk voor zorgen dat je beter kan slapen. Iets wat veel mensen niet weten is dat een goed slaapritme aan de basis staat van goede slaap.

Sta iedere ochtend rond dezelfde tijd op en ga iedere avond rond dezelfde tijd naar bed. Als je dit iedere dag in de week doet, dus ook in het weekend dan ga je veel verbetering zien in hoe goed je slaapt. Doe dit ook als je een nacht minder goed hebt geslapen. In het weekend mag je wel uitslapen, maar doe dit niet langer dan anderhalf uur. Als je in de avond moe bent moet je iets eerder naar bed gaan. Als je slecht hebt geslapen en moe bent moet je dit niet overdag gaan inhalen. Doe overdag geen dutjes, omdat je dan niet meer in de avond moe bent. Dit kan er weer voor zorgen dat je moeilijker in slaap valt en je ritme verpest. Zorg ervoor dat je genoeg beweegt op een dag, maar ga niet net voor het slapen intensief sporten, omdat je lichaam dan wakker wordt. Het is ook handig om een goed ganzendons dekbed aan te schaffen, omdat dit heel erg comfortabel is en lekker licht. Hierdoor zal je makkelijker in slaap vallen en dat is precies wat je wilt.

Wat houdt je wakker?

Als op je telefoon zit voor het slapengaan dan moet je daar nu meteen mee stoppen. Misschien vraag jij je nu af waarom. Dat ga ik je nu uitleggen. Telefoons stalen blauw licht uit. Blauw licht zorgt ervoor dat je wakker blijft en dus minder goed in slaap kan vallen. Dit is precies wat je niet wilt hebben. Dit geldt trouwens ook voor andere apparaten als de tv, computer en tablet. Blijf hier dus vanaf voor het slapen gaan.

Aanbevolen artikelen