Een pergola kopen

Pergola’s zijn opnieuw gedefinieerd voor de moderne tijd. Met zoveel beschikbare opties, kunt u een pergola kopen die waarde, schoonheid en plezier toevoegt aan open ruimtes in alle soorten en maten. Zo kan het openluchtgevoel van een gewelfde pergola met doek een mooi terras omtoveren tot je favoriete hangplek. Pergola-keuzes zijn bijna eindeloos en kopers hebben vaak de neiging om enkele veelvoorkomende fouten te maken die in de toekomst stressvol kunnen zijn. Het hebben van een checklist om een ​​pergola te kopen, helpt kopers typische dure fouten te voorkomen. Hier zijn enkele tips die een pergola-winkelchecklist moet bevatten.

i) Kies het juiste materiaal

ii) Ga voor dikkere structuren

iii) Inkepingen en hardware

iv) Negeer uw lokale weer niet

v) Details van de fabrieksgarantie opvragen

vi) Groottefouten tot nul reduceren

vii) Vereiste hoeveelheid montage

Juiste materiaal: Zorg ervoor dat je een pergola hebt gekozen die er tien jaar of langer mooi uit blijft zien. De juiste materiaalkeuze is een belangrijk punt. De meeste gewelfde pergola’s zijn gemaakt van hout, staal/aluminium, beton of PVC/vinyl. Onder hen is hout het meest betrouwbare en populaire materiaal. Echter, gezien een breed scala aan houtsoorten, waaronder California Redwood, Teak, Cedar en Imported Hardwoods, kunnen kopers gemakkelijk in de war raken over welke van hen het beste zou zijn voor hun situatie. Uw houtkeuze is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de levensduur van uw pergola.

Dikkere constructies: Dikkere houten pergolaconstructies gaan meestal langer mee. Zorg ervoor dat u de houtdikte en de kwaliteit hebt vergeleken voordat u koopt. Controleer de hoeveelheid en de kwaliteit van de bevestigingsmiddelen die uw set bevat. Een gemakkelijke manier om 2 pergola’s van vergelijkbare grootte te vergelijken, is door het verzendgewicht te vergelijken. Het verzendgewicht is een authentieke indicator van het gewicht van concurrerende producten.

Inkepingen: Een ander belangrijk punt om te overwegen is inkepingen. Pergola’s met inkepingen gaan langer mee en hebben een grotere windweerstand. Vraag dus bij het kopen van houten pergola’s aan hun fabrikanten of ze gedeeltelijk of volledig gekerfd zijn. Kopers moeten zich ervan bewust zijn dat inkepingen zorgen voor in elkaar grijpende verbindingen en dit versterkt de structuur. Het inkepen zorgt er ook voor dat al uw hout de komende decennia recht en recht blijft, omdat het niet kan bewegen. De meeste fabrikanten beknibbelen op gedeeltelijk of volledig inkepingen om hun constructiekosten te verlagen en zullen u vertellen dat hardware het probleem zal oplossen. Het doet niet. Als slechts één van de houten balken van uw pergola verborgen spanningen bevat (komt veel voor), zal het door de jaren heen verweren, draaien of doorzakken. Hierdoor worden de lijnen van uw mooie Pergola verpest.

Vochtprobleem: minder dure materialen gaan vaak langer mee in droge klimaten, terwijl ze geleidelijk kunnen verzwakken in vochtige en barre klimaten. Houd rekening met de hoeveelheid vocht in uw lokale weers- en langdurige bederfprobleem. Drogere, zachte klimaatgebieden zijn gemakkelijk voor pergola’s, maar de kwaliteit van hout wordt een probleem wanneer er sprake is van aanzienlijke vochtigheid of extreme weersomstandigheden.

Fabrieksgarantie: Voordat u een gewelfde pergola koopt, moet u ervoor zorgen dat u in de toekomst vervangende onderdelen kunt krijgen, ook al is uw pergola op maat ontworpen. Zoek naar pergola-fabrikanten die al minstens vijf jaar actief zijn. Het voordeel van het kiezen van een dergelijke fabrikant is dat ze betrouwbaarder kunnen zijn in het nakomen van hun productgarantie of om u op elk moment te helpen met vervangende onderdelen.

Vermijd maatfouten: aangezien de meeste Pergola-kopers eenmalige kopers zijn, komen veel maatfouten vaak voor. Een veelgemaakte fout is bijvoorbeeld om aan te nemen dat de plaatsing van de 4 hoekstijlen overeenkomt met de grootte van de aangeboden pergola. Als bijvoorbeeld de vier hoekstijlen van een pergola naar verwachting op de hoek van uw gloednieuwe betonnen pad van 10 ‘x 12′ zullen zitten, en een pergola van 10′ x 12’ koopt, zult u ontdekken wanneer u uw pergola-set ontvangt dat de palen zijn ingesteld op 8 ‘x 10’ naar de buitenhoeken. De reden hiervoor is dat pergola’s altijd worden gedimensioneerd op basis van hun dakafmetingen. En in de meeste gevallen zijn pergola’s verzonken van de dakrand ergens tussen de 20 cm en 30 cm, afhankelijk van het ontwerp (gewoonlijk 12″). Een aangepast ontwerp of maatvoering kan een goed idee zijn om een ​​geschikte pergola voor uw plaats te krijgen Zoek naar fabrikanten die vóór de bouw aandringen op winkeltekeningen en neem de tijd om alles herhaaldelijk te controleren en zorg ervoor dat alle metingen en details voorafgaand aan de levertijd schriftelijk zijn overeengekomen.

Montage vereist/montage-instructies: Zorg ervoor dat u montage-instructies van de fabrikanten hebt verzameld. Meestal kunt u ze voorafgaand aan de aankoop via e-mail opvragen en ontvangen om te zien hoeveel werk u te wachten staat. De meeste pergola-kits zijn installatie voor één dag. Als ze volledig in de winkel zijn opgesteld voordat ze worden verzonden, moet u erop kunnen vertrouwen dat u ze correct installeert. Dring aan op montage-instructies voordat u koopt en vraag of er timmerwerk is dat u aan uw kant moet doen of niet. Bekijk deze en meer mooie producten op Verano

Aanbevolen artikelen