Duurzame mangohouten meubels voor een unieke sfeer

Ben je op zoek naar nieuwe meubels, kies dan voor mangohouten meubels. Mangohout is een duurzame soort hout. Het hout wordt gehaald van mangobomen, die geen vruchten meer dragen. Kenmerkend voor deze houtsoort zijn de verschillende kleurschakeringen die je in het hout terugziet. Tevens bevat het hout een prachtige gloed en houtnerf, wat voor een uniek geheel zorgt. Mangohouten meubels geven een stoer uiterlijk aan je interieur en het biedt nog meer voordelen.

Hoe zien mangohouten meubels eruit?

Naast de prachtige kleurschakeringen en de duidelijke houtnerf in het hout, onderscheiden mangohouten meubels zich nog door andere factoren. Mangohout kan variëren van een lichte kleur hout tot een donkere goudbruine kleur. Het is een robuustere houtsoort, waardoor mangohouten meubels perfect passen bij moderne, industriële en landelijke interieurs. Mangohout wordt veelal gebruikt in televisiemeubels, eettafels, kasten, dressoirs en salontafels. 

De eigenschappen van mangohout

Mangohout valt onder de hardhoutsoorten, waardoor het een bijzonder sterk type hout is met een hoge dichtheid. Deze eigenschappen maken bijvoorbeeld de meubels van mangohout slijtvast en zeer sterk. Door de verschillende texturen in het hout en de verscheidene kleurschakeringen past mangohout in ieder interieur. Hierdoor is het hout tijdloos en kun je er lang van genieten. 

De voordelen van deze meubels op een rijtje

Waarom zou je nu kiezen voor mangohouten meubels? Ten eerste heeft mangohout een grote verscheidenheid in houtkleuren, waardoor je meubels perfect met elkaar kunt combineren. Niet alleen de kleuren, maar ook verschillende materialen kun je combineren. Hierdoor creëer je altijd unieke meubels. Dit geeft een speelse uitstraling aan je woonruimte. Het hout heeft een exotische uitstraling en is duurzaam plus sterk. Daarnaast heeft het hout weinig onderhoud nodig. 

Hoe onderhoud je je mangohouten meubels?

Zoals hierboven reeds vermeld is, heb je slechts weinig onderhoud aan meubels van mangohout. Tevens worden de meubels reeds voorbehandeld, zodat jij er als koper nauwelijks onderhoud aan hebt. Een ongeluk schuilt echter in een klein hoekje. Etensresten en lichte vlekken kunnen daarentegen met een licht vochtige doek opgeveegd worden. De frames van de meubels zijn veelal vervaardigd uit staal, waardoor die met een stofdoek afgenomen kunnen worden. Bij ander vuil volstaat wederom een licht vochtige doek. Om het hout levendig te houden kun je ook bijenwas gebruiken. Dit is een natuurlijk product en veroorzaakt geen schade. Wrijf je meubelstuk licht in en je zult zien dat de nerf weer levendiger wordt. 

Is acaciahout hetzelfde als mangohout?

Mangohout en acaciahout hebben qua uiterlijk veel dezelfde kenmerken, maar verschillen toch van elkaar. Acaciahout is ook zeer populair om in meubels te gebruiken vanwege zijn duurzaamheid en warme tinten. De houtprint van mangohout is echter unieker. De basis is altijd gelijk, maar je hebt in deze houtsoort te maken met kleurschakeringen. Die maken het verschil tussen de verschillende mangohouten meubel. Vaak heeft dit houttype ook een gelige uitslag. Dit heeft te maken met waar het hout gekapt wordt en hoe deze is voorbehandeld. Heb je nog vragen over mangohout of de mogelijkheden, neem dan contact op met de experts zoals MeubelBaas.

Aanbevolen artikelen