Dit moet je weten over de roljaloezie 

Heb jij al eens gehoord over een roljaloezie? Als dit nog niet het geval is, moet je er toch een keer naar gaan kijken. Het zal namelijk veel met zich mee gaan brengen en kan altijd voordelen opleveren voor jouw woning. Er zijn een groot aantal professionals die deze jaloezieën in het assortiment hebben opgenomen. Een van de professionals die jou hier altijd bij kan helpen is Raamdecoratieshop. Maar wat moet je allemaal weten over deze raamdecoratie en wat kun je ermee behalen? Onderstaande informatie legt het allemaal voor jou uit. 

Een roljaloezie biedt meerdere mogelijkheden 

Een roljaloezie is ook wel een rolgordijn. Net als bij de gewone jaloezieën kun je spelen met de lichtinval en daarmee altijd een goede sfeer krijgen in de woning. Je hebt hiervoor een dubbele stof met horizontale banen tot jouw beschikking. Deze kun je in drie verschillende standen zetten. In feite heb je dus een combinatie van een rolgordijn en jaloezieën te pakken, wat de mogelijkheden vele malen groter maken. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de raamdecoratie bedienen met een ketting voor de juiste stand en je hebt alle mogelijkheden binnen een korte tijd in handen.

De verschillende standen verder uitgelegd 

Bij een roljaloezie worden de banen afgewisseld tussen een dichte stof en een vitrage stof. Er zitten twee lagen achter elkaar, die over elkaar heen bewegen. Je kunt er dan voor kiezen om de jaloezieën open, gesloten of half open te zetten. De open stand zorgt ervoor dat je beide stoffen goed kunt zien en er altijd licht in huis komt. Als je de half open stand gebruikt, zal de vitrage stof slechts voor een kwart zichtbaar zijn. Je hebt minimaal licht in huis en kunt dus ook genieten van meer privacy. Bij de dichte stand zul je uitsluitend de dichte stof zien en blijft het donker. 

De afmetingen van de decoratie 

De roljaloezie kan altijd aan jouw raam aangepast worden. Je moet er daarom voor zorgen dat je jouw ramen goed op gaat meten. De afmetingen kunnen eventueel afwijken van de standaardmaten. Je dient in dit geval de maten door te geven aan de professional, zodat de jaloezieën op maat gemaakt kunnen worden. Ook moet je hiervoor jouw budget goed in het achterhoofd houden. Op maat gemaakte raamdecoratie is namelijk duurder dan de standaardmaten en het kan hierdoor zijn dat je meer geld uit gaat geven. 

Ga voor de grote voordelen 

Dankzij de roljaloezie ga je te allen tijde profiteren van de voordelen en je zorgt ervoor dat je meer dan genoeg in huis haalt om te genieten. Je bepaalt te allen tijde zelf hoeveel privacy je gaat krijgen en hoeft ook de zon niet meer volledig binnen te laten gedurende de zomermaanden. Mocht je nog niet precies weten welke raamdecoratie er te vinden is, kun je ook altijd contact opnemen met een verkooppunt. De professionals helpen jou dan altijd op weg om de beste raamdecoratie aan te kunnen schaffen. 

Aanbevolen artikelen