Aandachtspunten bij aanschaf van een bureaustoel

bureaustoel

Als je op zoek bent naar een goede bureaustoel, dan is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het aanbod bureaustoelen is de laatste jaren ontzettend gegroeid, waardoor je tegenwoordig de keuze hebt uit honderden verschillende bureaustoelen. Van ergonomische bureaustoelen en gamestoelen tot leren design bureaustoelen. Maar wat is nou echt belangrijk om op te letten bij aanschaf van een bureaustoel? Je leest in dit artikel de belangrijkste aandachtspunten bij aanschaf van een bureaustoel.

Kies de juiste wieltjes

Een belangrijke eigenschap van een goede bureaustoel is uiteraard dat deze mobiel is. Het beste kun je in dat geval kiezen voor een model met vijf wieltjes, dit geeft je de vrijheid om voort te bewegen terwijl je gebruik maakt van de bureaustoel. Tevens zorgen de vijf wieltjes ook voor meer stabiliteit. Kies je voor een stoel met minder dan vijf wieltjes? Dan is deze minder stabiel en veilig.

Naast het aantal wieltjes voor stabiliteit en veiligheid is het ook van belang dat je goed kunt draaien en keren met de bureaustoel. De keuze van het soort wieltjes speelt daarbij een belangrijke rol. Onder de meeste bureaustoelen zitten harde wieltjes die het beste op een zachte ondergrond gebruikt kunnen worden. Dit materiaal zorgt er namelijk voor dat de bureaustoel beter rolt op een zachte ondergrond. Gebruik je de bureaustoel op een harde ondergrond? Dan adviseren wij wieltjes van een zachter materiaal, waardoor de vloer minder beschadigd en bewegen minder geluid maakt.

Comfortabel en ergonomisch zitvlak

De belangrijkste eigenschappen van het zitvlak zijn: comfort en ergonomie. Een goed zitvlak biedt ondersteuning en comfort aan de gebruiker. De diepte van het zitvlak moet precies zo zijn dat je benen comfortabel ondersteunt worden zonder dat er druk op de knieholtes komt te staan. Gebeurt dit wel? Dan is dat erg slecht voor de bloedtoevoer. Ook de vulling van het zitvlak is ontzettend belangrijk. Een slechte vulling zorgt ervoor dat het zitvlak na 30 tot 60 minuten gebruiken niet meer comfortabel zit, waardoor je pijnklachten aan de heupen en de rug kunt ervaren. Let daarom goed op de kwaliteit van het zitvlak bij aanschaf van een bureaustoel.

Verstelbaar in hoogte

Naast bovenstaande punten is het ontzettend belangrijk dat de bureaustoel in hoogte verstelbaar is. Elk lichaam is anders en heeft een andere lengte daarom is het van belang dat de stoel precies op het lichaam van de gebruiker afgesteld kan worden. Verder is het handig als je de bureaustoel hoogte gemakkelijk terwijl je erop zit kunt verstellen.

Leuningen voor voldoende ondersteuning

Een ergonomische bureaustoel is niet alleen in hoogte verstelbaar, maar kan ook op andere manieren op je lichaam afgesteld worden. Denk bijvoorbeeld aan armleuningen, de onderrugsteun, en hoofdsteun die je helemaal naar wens kunt afstellen. Door al deze losse leuningen op maat af te stellen wordt je lichaam tijdens het werken maximaal ondersteund, waardoor lichamelijke klachten worden voorkomen. Het is aangeraden om goed de tijd te nemen om je bureaustoel af te stellen op je lichaam en de rest van je werkplek.

Aanbevolen artikelen