4 tips bij het inrichten van een chalet

Ben jij bezig met het inrichten van jouw eigen chalet? Dan zijn er veel keuzes die je moet maken. Je zou het kunnen zien als een klein huis die je moet inrichten, maar toch zijn er een paar dingen die bij een chalet echt anders zijn. In dit artikel geef ik je 4 tips voor het inrichten van een chalet. 

Tip 1: Kies voor lichte kleuren

Allereerst is het belangrijk om gebruik te maken van lichte kleuren. Hierdoor laat je de ruimtes automatisch groter lijken. Een chalet is meestal niet heel ruim, dus daarom is het des te belangrijker om het groot te laten lijken door het kleurgebruik. Zo krijg je minder snel claustrofobische gevoelens. Ook kun je juist gebruik maken van donkere kleuren om daarmee een knusse, intieme sfeer neer te zetten. Zorg er wel voor dat de kleuren mooi op elkaar zijn afgestemd en houd het neutraal voor als je de chalet wilt gaan verhuren. 

Tip 2: Kies voor kwaliteit

Wanneer je iets gaat verbouwen aan je chalet, kies dan voor kwaliteit. Je bent er dan wel niet iedere dag, maar als je er bent wil je niet constant aan de klus zijn. Kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn, kijk voor een keukenblok bijvoorbeeld eens op keukenblokken.nl of zoek goede meubels tweedehands uit. 

Tip 3: Denk aan multifunctionele meubels

Een chalet is vaak niet al te groot. Het is daarom niet slim om veel grote meubels te gebruiken bij de inrichting. Je kunt beter kiezen voor multifunctionele meubels. Denk bijvoorbeeld aan een bank die je kunt ombouwen tot bed of een bed met opberglades. Zo hoef je waarschijnlijk minder meubels in je chalet te plaatsen, waardoor je automatisch meer ruimte overhoudt. Zorg wel dat je voldoende opbergruimte hebt. Anders wordt het ook zo rommelig in het chalet en dan lijkt het alsnog kleiner. 

Tip 4: Ga voor een slimme inrichting

Maak van tevoren een plattegrond en alle losse elementen en ga daar mee schuiven. Bedenk ook of je iets met de hoogte van het chalet kan. Heb je bijvoorbeeld een heel hoog plafond en nog geen tweede verdieping, dan kun je er ook voor kiezen om een vliering te bouwen. Hier zou je dan kunnen slapen, zodat je op de lagere verdieping meer ruimte hebt. Bedenk ook goed in welke kamers je meer ruimte nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld niet echt een held in de keuken, dan heb je hier misschien helemaal niet zoveel ruimte nodig. 

Aanbevolen artikelen