Zorg voor een stijlvolle verwarming binnen en buiten

Er zijn verschillende manieren om warmte te creëren in je huis. Denk maar aan de standaard verwarming die je in de meeste huizen terugvindt. Toch zijn er nog verschillende andere mogelijkheden. Voorbeelden zijn kachels of open haarden. Vandaag de dag bestaan er zelfs terrashaarden die ervoor zorgen dat je nog langer van de buitenlucht kan genieten tijdens de zomermaanden.

Verschillende mogelijkheden van binnenhaarden.

Er bestaan verschillende kachels en open haarden die voor warmte kunnen zorgen in je woning. In eerste instantie heb je de klassieke open haard waar je hout in gooit om het vuur aan te wakkeren. Het voordeel hier is dat je naast warmte ook een extra gevoel van gezelligheid hebt. Zeker in de wintermaanden is het de ideale manier om zo je avonden door te brengen. Het nadeel is dat je natuurlijk ook steeds hout in huis moet hebben.

Naast een open haard heb je ook nog de mogelijkheid om voor een houtkachel te gaan. Deze twee zijn niet hetzelfde. Een houtkachel geeft echte warmte af waarbij de volledige ruimte wordt opgewarmd. Bij een open haard is het vooral stralingswarmte of gezelligheidswarmte. Wil je echt de ruimte opwarmen, dan moet je voor een kachel gaan.

Ben je niet voor hout? Dan kan je er ook voor kiezen om een kachel op gas te installeren. Belangrijk is wel dat je op voorhand moet nakijken of je hier een aansluiting voor hebt. Indien dit niet het geval is, brengt dit extra kosten met zich mee. Daarnaast moet je ook weten dat er bij een kachel op gas steeds een klein vlammetje blijft branden, ook ’s nachts.

Buitenhaarden winnen aan populariteit

Naast binnenhaarden zijn er ook buitenhaarden die je op je terras of in je tuin kan plaatsen. Hier heb je de mogelijkheid om te gaan voor een haard die je kan verplaatsen, of een haard die volledig vast staat. Het grote voordeel van een verrijdbare haard is dat het natuurlijk op verschillende plaatsen warmte kan voorzien.

Bij een terrashaard kan je er ook voor kiezen om een haard op elektriciteit te nemen. Het grote voordeel bij zo’n terrashaard is dat je geen hout of andere producten in de haard moet gooien om deze te laten branden. Een nadeel is natuurlijk dat deze heel wat stroom verbruiken waardoor je je energiefactuur wel de hoogte in kan zien gaan. Daarnaast zijn terrashaarden op elektriciteit net dat tikkeltje minder gezellig dan haarden waar je hout voor gebruikt.

Aanbevolen artikelen