Wat heb je nodig voor een tropisch aquarium?

Wil je graag kunnen genieten van de mooiste vissen in je eigen woning? Urenlang kunnen staren naar een prachtige onderwaterwereld? Dan wordt het tijd voor een aquarium. Maar wat heb je hier allemaal voor nodig, want dat gaat verder dan wat vissen en de bak zelf. In dit artikel neem ik je mee in de dingen die je nodig hebt om te starten met je aquarium.

Het aquarium zelf

Allereerst natuurlijk het aquarium zelf. Deze zijn er in zoveel verschillende soorten en maten dat je voor jezelf kunt bedenken welke je nodig hebt. Als tip kan ik geven om niet zomaar voor een klein aquarium te gaan omdat je er niet zoveel werk aan wilt hebben. De praktijk heeft uitgewezen dat je juist aan een kleiner aquarium meer werk hebt dan aan een grotere variant. Het is dus slimmer om voor een iets grotere bak te gaan. Een aquarium komt vaak al met een filterpomp. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, maar toch wordt er aangeraden om een nieuwe filterpomp te kopen. De gratis pomp heeft vaak te weinig vermogen om de bak schoon te houden. Kijk bijvoorbeeld eens tussen de aqualeven aquariumbenodigdheden, hier vind je alles wat je nodig hebt. Een goede pomp is het halve werk, dat kun je in dit geval wel zeggen. 

Geschikt water

Daarnaast natuurlijk het water wat in de bak gaat. Haal hiervoor niet zomaar water uit de kraan, maar zorg dat je de juiste temperatuur en waardes aanhoudt voor de vissen die je wilt gaan houden. Iedere vissensoort houdt van een ander ‘klimaat’. Het is dus belangrijk dat je hier rekening mee houdt. 

Mooie, tropische vissen 

Dan de vissen zelf. Zoals hiervoor gezegd heeft iedere vissensoort bepaalde voorkeuren. Kies dus niet zomaar wat vissen uit, maar kijk echt welke vissen bij elkaar passen. Je kunt immers niet aan ieders wensen voldoen in het aquarium. Wanneer je zelf geen idee hebt en geen zin hebt om dit helemaal uit te zoeken, dan kun je dit uiteraard bij een dierenspeciaalzaak aan een expert voorleggen. Deze helpen je graag om de mooiste vissen uit te zoeken voor jouw aquarium.

Overige visbenodigdheden

Het laatste, maar zeker niet het minste, zijn de benodigdheden voor de vissen zelf. Zorg dat je voor het juiste voedsel gaat en dat je weet hoe je dit moet doseren. Een tip is om een voermachine aan te schaffen. Deze geeft precies de juiste hoeveelheid af op de momenten die jij van tevoren kan instellen. Hierdoor hebben je vissen altijd voldoende voedsel en kun jij met een gerust hart een weekendje weg. Denk bij de visbenodigdheden ook aan dingen voor als je vissen een ziekte hebben. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn.

Aanbevolen artikelen