Tiffany lampen geven elke ruimte een eigen smoel

Voor wie een echte authentieke Tiffany lamp thuis heeft staan die afkomstig is uit de Art Nouveau periode: gooi die lamp nooit weg. Deze originele lampen zijn fors geld waard namelijk. Voor de Tiffany lamp uit die periode wordt bij veilingen fors betaald. Overigens gooi je een Tiffany lamp nooit weg. Daar zijn ze gewoon veel te mooi en bijzonder voor. 

Tiffany lampen zijn tijdloze lampen met een geheel eigen identiteit

Tafellampen, hanglampen, vloerlampen, wandlampen en plafondlampen. Ze zijn er allemaal in Tiffany uitvoering. Je zou deze lampen het meest doeltreffend kunnen omschrijven als een glas-in-lood lamp. Als tijdloze lampen met een heel eigen identiteit en karakter. De lampen hebben altijd een authentiek ontwerp en een dergelijke lamp herken je uit duizenden. 

De lampen worden gerekend tot de Art Nouveau stroming

De lamp is zoals gesteld gemaakt van het bekende glas-in-lood en de lampen worden ingedeeld in de Art Nouveau. Deze invloedrijke stroming was bepalend aan het einde van de negentiende eeuw en aan het begin van de twintigste eeuw. Kies je voor een Tiffany lamp, dan kies je nadrukkelijk voor een opvallende en unieke lamp die altijd een blikvanger is, ongeacht in welke ruimte je die lamp ook gebruikt. De lamp is een kunstwerk op zich en met de jaren zijn er steeds meer stijlen en ook verschillende series op de markt gekomen. 

Kap van glas in lood en een voetstuk van lood

De bijzondere lamp kent dus een rijke geschiedenis. De lampen worden gekenmerkt door een kap van glas-in-lood en een voetstuk van lood. De eerste Tiffany lamp werd ooit ontworpen door niemand minder dan Louis Comfort Tiffany, waarmee meteen ook de naam van de lamp verklaard is. Dat deed hij in zijn eigen studio en dat bleef hij ook doen. Alle lampen uit de periode 1895-1910 werden door specialisten gemaakt, uiteraard allemaal met de hand. Bij de productie van deze lampen kwam destijds geen fabriek te pas, zoals van massaproductie nooit sprake was. De lampen uit die periode zijn nu geld waard. Ze zijn echter veel te bijzonder en fraai om van de hand te doen. Ze geven elke ruimte een eigen smoel en een eigen sfeer. 

Usi Maison | De online interieur specialist van Nederland.

De sfeer van Parijs in de twintiger jaren

Je hebt nog steeds een zeer rijk aanbod aan Tiffany lampen. En dat dus voor aan de wand, het plafond, in verschillende series en als hanglamp en tafellamp. De lampen inspireren tot op de dag van vandaag en nodigen uit om meer bijzondere producten aan te schaffen en bij elkaar te zoeken. Om die reden wordt het ook wel een inspiratie lamp genoemd. Bovendien is het zo’n uitgesproken lamp, dat het niet standaard bij alle producten past als je een uniform karakter aan een ruimte wilt geven. De lamp staat voor stijl en klasse en heeft de uitstraling van Parijs in de twintiger jaren. Die sfeer is simpelweg niet te evenaren en dat alleen al maakt het zo’n fijne en unieke lamp. Nooit verkopen dus! Ze worden namelijk alleen maar meer waard met de jaren.

Aanbevolen artikelen