Hoe je goedkoop een prachtig interieur kunt samenstellen

Aan je interieur kun je net zoveel geld uitgeven als je maar wilt. Maar het kan ook een grote uitdaging zijn om met maar een heel klein budget een leuk interieur samen te stellen. Creativiteit is daarbij het sleutelwoord. Je moet daarnaast op zoek gaan naar winkels waar goedkoop spullen gekocht kunnen worden, zoals de Kastenreus. Bij de Kastenreus zijn allerlei soorten kasten te koop voor weinig geld. Om extra budget uit te sparen kun je kiezen voor kasten van alternatieve materialen, zoals stof, of voor open kasten. Daarbij wordt bespaard op de kosten voor scharnieren, handgrepen, sloten en rails.

De goedkoopste kasten

Bij de Kastenreus kost elke kast maar een fractie van van de prijs van een designkast. Natuurlijk heeft die lage prijs consequenties voor de gebruikte materialen, maar dat betekent helemaal niet dat je interieur daarvan de dupe wordt. Het vraagt alleen wat meer creativiteit. Voor de aankleding van de kasten kun je bijvoorbeeld naar de Kringloopwinkel gaan. Meestal zijn daar hele leuke accessoires te vinden voor vrijwel geen geld. In het slechtste geval moet je ze schoonmaken of een upgrade geven met wat verf, maar daarna zal niemand opmerken dat je die accessoires tweedehands hebt aangeschaft.

Uitverkoop

Bij de Kastenreus is het altijd uitverkoop, maar toch kun je daar op speciale momenten in het jaar nog extra korting krijgen. Zoals tijdens Black Friday. Net als bij vrijwel alle winkels worden er dan extra kortingen gegeven van enkele tientallen procenten. Niet alleen de Kastenreus doet aan Black Friday mee, maar ook andere winkels waar spullen voor het interieur te koop zijn. Door vooraf goed na te denken over de spullen die je nodig hebt is veel geld te besparen. Ook hier geldt, dat je creatief moet zijn. Laat je niet tegenhouden als een artikel niet precies in de door jou gewenste maat of kleur verkrijgbaar is, maar zoek naar een goede oplossing.

Accessoires huren en lenen

Als je na een aanschaf bij de Kastenreus tijdelijk geen budget hebt om spullen voor het interieur aan te schaffen is het meestal mogelijk om bij vrienden of familie het één en ander te lenen. Natuurlijk moeten die spullen na verloop van tijd wel worden teruggegeven, maar het geeft je voldoende tijd om wat te sparen en op zoek te gaan naar nieuwe spullen. Een andere mogelijkheid om je interieur te upgraden is door bij een artotheek kunstwerken te huren.

Aanbevolen artikelen