Een foto om in te lijsten

Je hebt allemaal van die momenten die je vastlegt met je telefoon of met je camera waarvan je weet dat die foto te mooi is om alleen maar gedeeld te worden via de sociale media. Die foto verdient het om ingelijst te worden en een prominente plaats te krijgen in je woonkamer. Maar hoe kies je nu de lijst uit die past bij de foto en bij je interieur? Want een fotokader bestellen is misschien niet zo moeilijk maar de afstemming met je inrichting van je woning vraagt meer aandacht.

Formaat van het kader

Het formaat van de foto zal altijd leidend zijn bij het kiezen van het juiste formaat van een fotokader. Maar ook al kan je tegenwoordig door de kwaliteit van de foto’s steeds grotere afdrukken maken, bedenk dan wel of het formaat van de foto en het kader past in je interieur. Bij bijvoorbeeld een kleine kamer is het niet verstandig om een grote foto op te hangen. Daarnaast is de kleurstelling van de foto en het kader ook van belang bij de juiste keuze. Gelukkig zijn de mogelijkheden op dit gebied steeds ruimer.

Geen passend kader

Als je een foto bewerkt, kan het formaat wijzigen waardoor de foto niet meer in een fotokader past. In dit soort gevallen is er altijd de mogelijkheid om door middel van een passe partout dit op te lossen. Een passe partout is een extra rand die je over een foto legt waardoor je deze foto als het ware extra inkadert en hiermee de foto zelf beter laat uitkomen. Zeer gebruikelijk bij een portretfoto of wanneer je een duidelijk verschil wil tussen de foto en een fotokader. 

Een mooie foto

Een mooie foto past uiteindelijk in elk interieur. Zeker met de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn door de keuze van een fotokader en een bijpassend passe partout. En het voordeel van een mooie foto is dat je een unieke inkijk kan geven aan de bezoekers van je woning wie je bent en wie je wil zijn. Een foto die je persoonlijk hebt gemaakt zegt immers meer dan 1000 woorden. 

Aanbevolen artikelen