Een elektrische haard kopen, wat moet je weten?

In vroegere tijden was het zo dat de zogenaamde open haard zowat de enige mogelijkheid was waar mensen over beschikken voor wat het realiseren van een haard in hun woning betrof. Vandaag de dag is dat natuurlijk een compleet ander verhaal. Tegenwoordig is het dan ook bijvoorbeeld een mogelijkheid om ervoor te kiezen om een elektrische haard te kopen. Het gaat daarbij om een haard welke zoals de naam je al aangeeft werkt op elektriciteit. Dit heeft als gevolg dat je niet langer dure voorzieningen moet treffen en bovendien heb je zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor een exemplaar zonder verwarmingselement. In ieder geval, alles wat je moet weten over het kopen van een haard die werkt op elektriciteit ontdek je meteen hieronder! 

Welke voorzieningen moeten ervoor handen zijn voor een elektrische haard?

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen er in het verleden vaak genoegen mee namen dat ze niet zouden kunnen rekenen op de aanwezigheid van een haard in hun woning had te maken met het gebruiken van bepaalde voorzieningen. Het is dan ook ongetwijfeld algemeen bekend dat de realisatie van een open haard slechts mogelijk was wanneer er daarvoor specifieke faciliteiten werden voorzien. Had je woning deze niet? Dan had dat uiteraard als gevolg dat je geen open haard kon plaatsen. Door de komst van de elektrische haard is daar verandering in gekomen. 

De enige voorziening die is vereist voor het plaatsen van een haard die werkt op elektriciteit is een stopcontact. Is deze voor handen op de plaats waar je de haard wenst te voorzien? Dan is dat eigenlijk de enige voorziening die is vereist. Controleer uiteraard ook wel altijd grondig of er sprake is van voldoende ruimte om de haard te kunnen plaatsen. Dat spreekt echter voor zich. 

Wel of geen verwarmingselement bij een elektrische haard

Wat veel mensen niet weten is dat een elektrische haard in tal van verschillende vormen kan worden aangekocht. In eerste instantie is er natuurlijk het design waar de haard over beschikt. Wat dit betreft kan je een keuze maken uit zeer veel verschillende stijlen en tevens ook afmetingen. Dat is echter zeker niet de enige keuze die je kan maken met betrekking tot de aankoop van zo’n haard. 

Bij het kopen van een elektrische haard heb je eveneens de mogelijkheid om te kiezen voor een exemplaar met of zonder verwarmingselement. In het eerste geval kies je voor een exemplaar voorzien van een verwarmingselement. Dat betekent dat je niet alleen kan genieten van de sfeer van de haard, maar ook van de extra verwarming die ze weet te realiseren. Let wel, het is van cruciaal belang om te weten dat een dergelijke haard niet kan worden ingezet als hoofdverwarming. Ze kan dus louter worden gebruikt als bijverwarming. Voor veel mensen is dat echter meer dan voldoende.

Waarom kiezen voor een exemplaar zonder verwarmingselement?

Tot slot kan je dus eveneens kiezen voor een elektrische haard zonder verwarmingselement. Maak je deze keuze? Dan zal je tot de vaststelling komen dat een dergelijke haard een stuk voordeliger is. Helaas is het wel zo dat je bij deze haard alleen maar kan genieten van de gezellige sfeer die ze uitstraalt. Je krijgt er dus wel een lager gelegen aankoopprijs voor in de plaats.

Liever gelijk je haard combineren met een thuisbioscoop? Ga dan voor een cinewall met haard!

Aanbevolen artikelen