De 3 eigenschappen van een landelijke keuken

Op zoek naar een nieuwe keuken? Wellicht is een landelijke keuken wat voor jou! Landelijke keukens passen in veel interieurs en zijn er ook in verschillende stijlen. Maar wat typeert een landelijke keuken nou precies? Hieronder kun je er alles over lezen

Wat zijn landelijke keukens

Landelijke keukens worden ook wel plattenlandskeukens genoemd. Deze stijl werd populair in de jaren 60 en is daarna eigenlijk altijd blijven bestaan. De keukens worden gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. De keukens hebben een zeer uitnodigend karakter.

De grote omvang

Veel landelijke keukens hebben een relatief grote omvang. Dit is dan ook één van de eigenschappen van een landelijke keuken. De keukens worden niet voor niets vaak robuust genoemd. Deze keukens springen direct in het oog.

Materiaal en kleur

Zoals hierboven al genoemd, worden landelijke keukens gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Het frame van de keuken is veelal van eikenhout. Voor het blad wordt vaak gekozen voor steen. De meest populaire kleuren voor een houten keuken? Gebroken wit, grijs, bruin en zwart zijn het meest populair. Natuurlijke kleuren dus. Maar ook blauw en bordeauxrood zijn geliefde kleuren.

De details

Een landelijke keuken zit ook in de details. De keukens hebben vaak opvallende grepen. Hierin zijn twee soorten stijlen om uit te kiezen. Ga je voor stoere ornamenten en grepen of voor sierlijk? Andere opties voor een landelijke keuken zijn open kastjes en houten planken aan de muur. Ook aan de apparatuur kun je een landelijke keuken vaak herkennen. Er wordt vaak gekozen voor grote ovens en authentieke fornuizen. Toch valt een landelijke keuken ook goed te combineren met moderne apparatuur.

Is een landelijke keuken niet modern genoeg voor jou? Er zijn ook landelijke keukens in een strakke stijl. Hier wordt veelal voor dichte kasten gekozen en greeploze deuren. Door de details te beperken kun je een strakke look creëren. Zo krijg je de warmte van een landelijke keuken maar past het ook goed in een modern interieur.

Aanbevolen artikelen