Alles wat je van de fraaiste plinten moet weten

Wat jij al van plinten – Mooieplinten af? Er zijn heel veel verschillende soorten. Je gebruikt een plint heus niet alleen voor de sier. De functie van de plint is zeer belangrijk: hij houdt de vloer bij de randjes op zijn plaats. Zonder plint zal de vloer er lang zo netjes niet bijliggen. Toch zonde als je net een fraaie nieuwe vloer hebt gelegd, maar bij de randjes is deze zo lelijk dat het lijkt alsof hij door een kind is gelegd. Plinten bedekken lelijke plekken aan de randen met de spreekwoordelijke mantel der liefde. Een ander voordeel van de plint is dat deze extra bescherming biedt voor zowel vloer als muur. Je verhindert dat stof, vuil of andere dingen in de naden tussen vloer en muur vast komen te zitten. Kortom: de plint vormt de puntjes op de i. 

Uitkiezen van nieuwe plinten 

Als je een plint gaat uitkiezen, moet je hier niet te licht over denken. De plint moet immers op de rest van het interieur aansluiten. Is dat niet het geval, dan is dat een gemiste kans. De functie van de plint wordt daarmee toch wel een beetje teniet gedaan. De plint beschermt de vloer ook tegen uitzetten en krimpen. Wist je een dat een vloer van laminaat onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuurwisselingen uit zal zetten of juist zal krimpen? Om die reden is het van groot belang dan je tussen de laminaatvloer en de muurranden ten minste een centimeter vrij laat. Doe je dit niet, dan kan je vloer bij uitzetten flink beschadigd raken. Kortom: hoe je het ook wendt of keert, een plint is altijd nodig om de loze ruimte te verbergen. 

Wat kun je nog meer wegwerken? 

De belangrijkste functie van de plint is dat deze loze ruimte wegwerkt. Maar wist je dat je plinten voor nog meer functies kunt inzetten? Een plint van een expert als Mooie Plinten kan ook worden ingezet om kabels mee weg te werken. In zulke gevallen wordt van een hol model muurplint gebruik gemaakt. Deze holle modellen laten ruimte over voor bedrading. De bedrading loopt onder de plint door en is zo voor het oog niet zichtbaar: hartstikke fijn als je een opgeruimd huishouden nastreeft. Ook met een platte plint kun je talloze snoeren wegwerken. De bedrading komt in dit geval in de kier tussen muur en laminaat te liggen. 

Verbeterde uitstraling met plinten 

Wie een plint aanlegt, verbetert de uitstraling van de woning. Het is een fijn en aantrekkelijk detail voor in iedere woning. Ben je op zoek naar het creëren van eenheid in stijl in je woning? Dan is een plint zeker een vereiste. Plinten zijn daarom ook in verschillende fraai vormgegeven vormen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een hoekige en hoge plint. Deze geeft een meer chique uitstraling dan een lage plint. Het hoge profiel geeft een landelijk effect. Kies je voor een afgeronde plint, dan streef je een wat zachtere, meer harmonieuze look na. Als je een plint gaat kiezen, zorg er dan voor dat je kiest voor een kleur die bij het interieur past.

Aanbevolen artikelen