Alles wat je moet weten over doorrolstellingen

Ben jij bezitter van een magazijn en ben jij op zoek naar handige tips om ervoor te zorgen dat je magazijn zo goed mogelijk georganiseerd is? In dergelijke gevallen is het erg nuttig om te kijken naar speciale producten die je hierbij kunnen helpen als doorrolstellingen. Ben jij benieuwd wat dit product nu precies is? Dan is het zeker aan te raden om niet verder te kijken en direct deze pagina door te nemen.

Wat zijn doorrolstellingen nu precies?

Voordat we verder ingaan op de voordelen is het goed om eerst stil te staan wat het product nu precies is. Doorrolstellingen zijn slimme en efficiënte oplossingen die gebruikt worden voor het opslaan van goederen in een magazijn. Hierbij wordt gebruikgemaakt van zwaartekracht om producten automatisch naar voren te laten rollen. Hierdoor wordt pick-efficiëntie verbeterd en de order werkingsduur wordt enorm gekort. Ben jij benieuwd waar je allemaal rekening mee dient te houden? Dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een specialist zodat je zeker weet dat je bent voorzien van alle noodzakelijke informatie op dit gebied.

Hoe werkt dit product nu precies?

Doorrolstellingen zijn producten die bestaan uit aflopende rollenbanen. Hierdoor kunnen de producten gemakkelijk naar het picking gebied gerold worden. De goederen worden vervolgens aan de achterkant van de stelling ingevoerd, meestal via een band of een pallettruck. Vervolgens bewegen de producten zich geleidelijk naar voren totdat ze aan de voorkant van de stelling verschijnen. Het voordeel hierbij is dat de producten dan eenvoudig gepickt kunnen worden en dat is natuurlijk erg prettig. Benieuwd naar de werking hiervan? Raadpleeg dan een specialist of bekijk YouTube voor een uitgebreide video hierover.

Voordeel 1: Optimaal benutten van de ruimte

Doorrolstellingen zorgen ervoor dat er optimaal gebruikgemaakt kan worden van de beschikbare verticale ruimte in een magazijn. Dit komt doordat de producten namelijk automatisch naar voren rollen waardoor de gangpaden zo breed mogelijk blijven. Hierdoor ontstaat er meer opslagruimte en dat is natuurlijk erg prettig. 

Voordeel 2: Handig voor een FIFO systeem

Als je besluit om voor een doorrolstellingen te kiezen, wordt het FIFO principe zo goed mogelijk gebruikt. Zodoende worden producten namelijk als eerst gepickt die vooraan liggen. Dit systeem is enorm handig voor producten die worden opgeslagen die kunnen bederven. Heb jij te maken met bederfelijke goederen of producten met een beperkte houdbaarheid? Dan is het zeker aan te raden om voor deze oplossing te kiezen. Zo weet je zeker dat je geen fouten zult maken.

Benieuwd naar doorrolstellingen?

Ben jij benieuwd naar doorrolstellingen en hoe je deze producten het beste kunt benutten? Dan is het zeker aan te raden om op de hoogte te zijn van alle noodzakelijke informatie. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld YouTube, waar je diverse video’s kunt vinden waaruit blijkt hoe het product in zijn werking gaat. Daarnaast kun je ook vaak naar een showroom gaan waar je direct kunt zien hoe het product in zijn werking gaat en wat eventuele knelpunten zijn.

 

Meer weten over de mogelijkheden van dynamische opslagsystemen? Kijk gerust online een kijkje.

 

Aanbevolen artikelen