Aandachtspunten bij het kopen van een prullenbak

In elke keuken vind je wel een prullenbak! En waarschijnlijk wordt er minimaal tien keer per dag van gebruik van gemaakt. Een belangrijk onderdeel van je keuken dus en goed om te kijken wat de aandachtspunten zijn bij de aanschaf van een prullenbak. In dit artikel helpen we je alvast op weg met wat tips.

Inhoud

Waarschijnlijk het belangrijkste om te bepalen als je een afvalbak voor in je keuken gaat kopen is de inhoud van de afvalbak. Dit is afhankelijk van het aantal personen in je huishouden, of er kleine kinderen zijn en hoe vaak je de vuilniszak wilt vervangen. In het algemeen kun je uitgaan van het volgende: een prullenbak van 30 liter is geschikt voor een huishouden van een of twee personen. Heb je een huishouden met drie of vier personen, waarschijnlijk dus met kinderen, dan kun je beter naar een wat groter model kijken. Een pedaalemmer 60 liter is dan vaak ideaal. Heb je nog een groter huishouden? Dan zijn er nog grotere prullenbakken verkrijgbaar.

Afval scheiden

Hand in hand met de inhoud van de prullenbak gaat de vraag of je afval wilt scheiden. Dit wordt steeds belangrijker. Als je afval gaat scheiden, kun je het jezelf makkelijker maken door een prullenbak met meerdere emmers te kopen. Het is momenteel erg populair om een trio prullenbak te kopen. Hierbij zijn er twee emmers voor afval dat je wilt scheiden, bijvoorbeeld plastic en papier. De derde emmer is dan voor het restafval.

Model

Als je eenmaal de inhoud weet en of je afval wilt scheiden dan kun je gaan kijken naar het model van de afval. Wil je een afval die je wegwerkt in je keukenkastje? Of komt deze los te staan in de keuken? En hoe wil je dat de prullenbak geopend wordt? Dit kan met de hand, maar ook meteen een pedaal of met een sensor.

Nadat je de belangrijkste beslissingen hebt genomen over de functionaliteit van de prullenbak, ga je natuurlijk ook op zoek naar een prullenbak die jij mooi vindt. Tegenwoordig zijn prullenbakken in allerlei kleuren te kopen en van strak modern tot aan industrieel en retro. Genoeg keuze dus!

Aanbevolen artikelen