3 tips om je woonkamer gezelliger te maken

Mis je nog wat sfeer in je woonkamer? Vooral in een nieuw huis kan het lastig zijn om je aan het begin thuis te voelen. Als je al wat langer in een huis woont, ben je op een gegeven moment uitgekeken op de spulletjes die er al staan. Mocht je wat sfeer in je woonkamer willen toevoegen, dan hebben wij een aantal tips voor je. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Decoratie

Decoratie mag niet ontbreken in je woonkamer. Door het toevoegen van kleine accessoires kun je een hoop sfeer creeëren. Denk bijvoorbeeld aan leuke kaarsjes of vaasjes. Om je woonkamer wat persoonlijker te maken, kun je ook op een aantal plekken leuke fotolijstjes toevoegen. Hier kun je jouw mooiste foto’s instoppen. Zo word je telkens herinnert aan de mooie momenten van de foto.

Nog een tip bij het uitzoeken van decoratie: ga voor ronde vormen. Als je een woonkamer hebt met veel rechthoekige items, kan dit al snel erg geordend en ongezellig overkomen. Dit voorkom je door ook ronde vormen toe te voegen. Denk aan ronde lampen, vazen, vloerkleden of kussens. Ook een ronde poef kan een superleuke toevoeging zijn!

Gordijnen

Met gordijnen creëer je een hoop sfeer en huiselijkheid. Daarnaast kunnen gordijnen een hoop privacy geven in huis. Kies bijvoorbeeld voor mooie donkere overgordijnen met lichte vitrage. Zo behoud je wel het licht wanneer je dit wil, maar kun je het ‘s avonds ook lekker knus maken. Kies voor gordijnen die mooi in de rest van het kleurenpallet passen of ga voor een opvallende kleur. Hiermee kun je jouw woonkamer meer sfeer geven en net wat extra’s toevoegen. Er is tegenwoordig keuze uit zoveel soorten gordijnen, dat je altijd wel wat moois vindt.

Verf eens een muur!

Ben je uitgekeken op je huidige woonkamer of oogt je woonkamer kil? Dan kan het een goed idee zijn om eens een muurtje te verven. Het verven van één muur kan al een heel verschil maken. Kies voor een mooie warme kleur en je zult zien dan je woonkamer gelijk sfeervoller oogt. Kies bijvoorbeeld voor mooie bruin-tinten. Dit is helemaal in op het moment en geeft een prachtig effect!

Hopelijk heb je wat aan deze tips en wordt je woonkamer zo een stuk gezelliger!

Bron: https://www.ahouseofhappiness.com/nl/gordijnen

Aanbevolen artikelen