Waarom kiest u voor kunstgras in uw tuin?

Er zijn verschillende goede en goed doordachte redenen om dit te doen. Een kunstgrasveld is tien keer zo gemakkelijk te onderhouden en te onderhouden dan een gewoon gazon, en u zult minder last hebben van seizoensverrassingen.

Als u kunstgras in uw tuin wilt gebruiken, heeft u geen toegewijde tuinman nodig om er voortdurend voor te zorgen. Het zal u in feite op de lange termijn goedkoper blijken te zijn, omdat u niet zoveel geld hoeft uit te geven om het te onderhouden en te verzorgen. Meestal zorgen kunstgrasvelden voor zichzelf. Kunstgras kan de kwaliteit van uw tuin verbeteren, met betrouwbare, egale oppervlakken en probleemloos onderhoud. Geen hobbels, een oneffen ondergrond zal uw spel in de weg zitten. En ook voor uw balkon kan kunstgras een echte uitkomst zijn.

Kunstgras kan in eerste instantie grotere investeringen vergen, maar de onderhoudskosten zijn bijna verwaarloosbaar in vergelijking met echt gras, en het zal het hele jaar door groen en fris blijven. Hier zijn slechts enkele voordelen waarvan u kunt genieten met een kunstgrasveld in uw tuin of uw balkon ten opzichte van een traditioneel gazon:

Lage onderhoudskosten

Denk aan alle tijd die u besteedt om uw natuurlijke gazon er mooi uit te laten zien, en bedenk dan wat u moet doen als u een gazon van kunstgras krijgt.

Kunstgras hoeft niet te worden verplaatst, bewaterd of gezaaid. Hoewel het misschien een vrij grote investering is op het moment van installatie, blijkt het op de lange termijn goedkoper te zijn dan hun natuurlijke equivalent. De Kunstgras prijzen zullen u dan alles meevallen.

Als uw kunstgras eenmaal is aangelegd, hoeft u er bijna nooit geld aan uit te geven. Kunstgras geeft u hetzelfde gevoel van een echt gazon en bespaart u de moeite van maaien en bemesten.

Alle seizoenen

Het kunstgras kan het hele jaar door worden gebruikt, in alle seizoenen en vrijwel bij elk weer, en gaat erg lang mee. Het is onderhevig aan minder slijtage dan standaardgras.

Kunstgras zal nooit een probleem zijn in zomer of winter, bij regen of zonneschijn. U zult geen enkel probleem ondervinden van modder die tijdens een regenachtige dag van uw gazon in uw huis wordt opgespoeld. Daarnaast zorgt het voor een mooie uitstraling van uw tuin. En woont u ergens zonder tuin is dit ook perfect om kunstgras te leggen op uw balkon!

Milieuvriendelijk

Voor mensen die graag denken dat ze milieuvriendelijk zijn, is kunstgras de beste optie. Het bespaart niet alleen veel geld, maar ook duizenden liters water die je zou gebruiken om het water te geven tijdens zomerse droogtes, herbiciden en meststoffen om het er mooi uit te laten zien en daarom het milieu te beschermen tegen hun gevaarlijke effecten.

Huisdieren zijn dol op kunstgras

Veel mensen kopen kunstgras omdat hun honden het gazon volledig hebben verwoest door gaten te graven of het gras te doden en er is ook het maar al te vaak voorkomende probleem van modderige pootafdrukken op het crèmekleurige tapijt! Het aanleggen van kunstgras kan al deze problemen gemakkelijk en permanent oplossen.

Kunstgras is veilig voor honden en andere huisdieren en is slijtvast en kan niet worden vernietigd door zelfs de meest energieke dieren! Kunstgras verkleurt niet met hondenurine en de geur blijft niet behouden – het gras reinigt zichzelf gewoon als het regent! Met het hondenvuil schep je het gewoon op zoals je normaal zou doen met echt gras, dan spoelt de regen alle resten weg!

Over het algemeen is iedereen een winnaar – de hond kan genieten van de tuin en blijft schoon, en u kunt genieten van een mooie groene tuin die weinig onderhoud vergt.

Minder blessures dan normaal gras

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat kunstgras een significant lager letselpercentage heeft dan natuurlijk gras en tegenwoordig gebruiken tal van professionele arena’s en sportcentra over de hele wereld kunstgras. Het is stevig en is geliefd bij atleten en sportspelers omdat het een constant betrouwbaar oppervlak is.

Aanbevolen artikelen