Top 5 tips bij het kopen van een BBQ

Dit seizoen van winteruitverkoop is een goed moment om je nieuwe BBQ te kopen. U kunt online en in winkels geweldige deals krijgen. Hier zijn mijn top 5 tips voor kopers om te overwegen om de perfecte BBQ voor jou te vinden.

  1. De grootte van de BBQ is belangrijk! Bedenk hoeveel ruimte u heeft in uw tuin, achtertuin of garage. Het laatste wat je wilt is naar huis gaan met een BBQ die de ruimte aan de achterkant van je huis of appartement overspoelt. Als u zich een grotere barbecue kunt veroorloven, en u wilt dat deze buiten wordt ‘geparkeerd’, zorg dan dat u een geschikte afdekking voor uw barbecue aanschaft, zodat hij niet te veel van de elementen wordt geschud!

2 Denk na over eenvoudige opslag en mobiliteit. Als je op zoek bent naar een grotere BBQ voor entertainment en voor het koken van grote BBQ-feesten, zorg er dan voor dat je de BBQ gemakkelijk kunt verplaatsen. Ik heb zoveel BBQ’s op de markt gezien met kleine wielen die de zware BBQ absoluut niet zullen verplaatsen. In het beste geval heb ik vrienden zien worstelen om hun barbecue terug naar de garage te ‘rijden’ op een manier die lijkt op slepen, waarbij ze de helft van de tuin meenemen in het proces! Zorg ervoor dat je kiest voor een BBQ die aan één kant van de BBQ 2 grote wielen heeft, zodat je hem kan kantelen en op zijn plaats kan draaien.

  1. Hoeveel kookruimte heb je nodig? Er zijn tal van verschillende BBQ’s op de markt met verschillende kookmogelijkheden. U kunt 1 tot 6 gasbranders krijgen op gasbarbecues (soms meer), en middelgrote tot grote grills voor kolenbarbecues. Je kunt zelfs gasbarbecues vinden met aparte gasbranders aan de zijkant voor het bereiden van stoofschotels, rijst en andere hete kanten. Zorg ervoor dat u nadenkt over wat u nodig heeft in plaats van wat u denkt te zullen gebruiken, aangezien u misschien veel geld weggooit voor een optie die u niet gaat gebruiken. Persoonlijk kies ik graag voor een grote houtskoolbarbecue, zodat ik een storm kan koken, en als er nog andere kanten zijn om te koken, vind ik het niet erg om die extra’s op het fornuis in de keuken te zetten. Ik hoef de keuken echter zelden te gebruiken, omdat ik bijna alles op de barbecue gooi!
  2. Denk aan duurzaamheid. Hoewel je misschien denkt dat de keuze voor een kleine, goedkope ketelbarbecue op korte termijn een goed idee is vanwege de kosteneffectiviteit, gaan ze meestal niet langer dan een paar jaar mee en roesten het frame en de onderdelen heel gemakkelijk. Zoek naar een optie die je de ruimte geeft om te koken die je nodig hebt, in combinatie met een stevig frame dat lang meegaat en je vele gelukkige BBQ-jaren zal bezorgen.
  3. Ontwerpbehoeften. Bedenk of u extra ruimte en planken wilt om gekookt en ongekookt voedsel te bewaren terwijl u uw feest klaarmaakt. Ik denk altijd dat het een goed idee is om ten minste twee vlakke oppervlakken op je barbecue te hebben om eten, barbecuegereedschap en borden, kruiden, enz. Op te zetten. Anders heb je waarschijnlijk toch een extra voedselwagen nodig tegen een meerprijs!

Geniet dit seizoen van het zoeken naar de perfecte BBQ. De winter is vaak de beste tijd van het jaar om de perfecte barbecue te kopen, omdat je relatief goedkope, stopgezette lijnen kunt krijgen in grotere woonwarenhuizen. Koop dan direct ook een BBQ-Schort. Veel winkelplezier!

Aanbevolen artikelen