Onderhoud je gazon met de juiste middelen

Een tuin is een meerwaarde voor een woning, of hij nu groot of klein is. Natuurlijk moet je er dan ook wel zorg voor dragen en het onderhouden zodat je er optimaal gebruik van kan maken. In de winterperiode heb je er meestal niet veel werk aan omdat zowel het gras als eventuele struiken amper groeien. In de zomerperiode, wanneer er veel zonlicht is, schiet het gras de hoogte in. Tweewekelijks je gras afrijden is dan zeker geen overbodige luxe.

Rij regelmatig je gras af met goede apparatuur

Zoals hierboven al is vermeld, is het belangrijk om regelmatig je gras af te rijden wanneer het goed groeit. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het is om met een normale grasmaaier nog door het hoge gras te geraken. Afhankelijk van de grootte van je tuin heb je meerdere mogelijkheden in het aankopen van grasmachines. De klassieke grasmaaier is nog steeds de populairste keuze omdat die goed genoeg is voor de meeste tuinen. Voor heel grote tuinen kan je een zitmaaier aankopen. Wanneer je in je tuin plaatsen hebt waar het moeilijk is om met een grasmaaier het gras af te rijden, kan je ook een bosmaaier of een trimmer aankopen. Deze zijn ideaal om op kleine plaatsen het gras te kunnen afrijden. Het verschil tussen een bosmaaier en een trimmer is dat een bosmaaier voornamelijk voor ruig terrein wordt gebruikt omdat deze krachtiger is. Een trimmer wordt eerder voor fijn werk ingeschakeld.

Hoe onkruid verwijderen?

Wie een tuin heeft, krijgt ongetwijfeld te maken met onkruid. Het is een heel werkje om al het onkruid te verwijderen. Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende mogelijkheden om onkruid te verwijderen. De meest gekozen optie is natuurlijk met de hand of met een mesje al het onkruid uit te trekken. Dit is niet enkel tijdrovend, maar het is ook niet gezond voor je wanneer je voor langere tijd gebogen moet staan. Om dit te vermijden kan je ook verschillende producten kopen in tuinwinkels.

Een eerste mogelijkheid om onkruid in het gazon te verwijderen is het aankopen van een klassieke onkruidverdelger. Dit is meestal een vloeibaar product dat je op het onkruid kan gieten. Het onkruid sterft op deze manier af waardoor het eenvoudig te verwijderen is. Een tweede optie is het gebruik van een onkruidverbrander. Het grote voordeel hierbij is dat er geen chemische middelen worden gebruikt bij het verwijderen van je onkruid. Daarnaast kan je met een brander ook diep tot in de wortel van het onkruid gaan waardoor het onkruid volledig afsterft. Ben je niet zo een voorstander van deze twee mogelijkheden? Dan kan je ervoor kiezen om een onkruidsteker te gebruiken. Ook dit is een manuele en redelijk tijdrovende manier, maar het is handiger dan alles met de hand te moeten uittrekken.

Aanbevolen artikelen