Maak je tuin weer helemaal in orde voor de zomer

Nu het eerste lentezonnetje komt piepen, lonkt je tuin je ook naar buiten. Tijd om weer op je terras van het mooie weer te genieten en deugd te hebben van je tuin. Niets is aangenamer dan op je terras te vertoeven met een glaasje wijn, een goed boek, de geur van pas gemaaid gras en het zicht op je goed doordacht uitgekozen beplanting die je tuin zo mooi siert. Dit rustgevend moment kan je natuurlijk pas ervaren wanneer je gras gemaaid is en je beplanting goed verzorgd wordt. Met het juiste tuingereedschap kan je deze klus in een mum van tijd klaren, zodat je meer tijd hebt om ervan te kunnen genieten!

Onmisbaar in elke tuin: de bosmaaier

Bosmaaiers zijn machines die gemaakt zijn om jonge beplanting en hoge stukken gras te maaien. Je vindt ze in allerlei soorten en maten. Bosmaaiers kunnen aangedreven worden door benzine of diesel, maar er zijn ook exemplaren die werken met behulp van een batterij. Bosmaaiers die met een batterij werken, hebben geen snoer. Dat is voor de meeste mensen erg handig.

Laat het gras maar maaien

Het gras afrijden kan een hele klus zijn, zeker omdat dit bijna wekelijks moet gebeuren. Vooral wanneer je over een groot gazon beschikt of slecht ter been bent, is het gras maaien geen vanzelfsprekende klus. Wanneer je het gras liever laat maaien en nog niet meteen een tuinman in dienst wil nemen, is een grasrobot echt iets voor jou. Een grasrobot of robotmaaier is een kleine robot die zelf je gras maait. Ook hier heb je exemplaren met snoer of zonder snoer. De robots zonder snoer worden opgeladen in een laadstation.  Met zo’n grasrobot heb je gegarandeerd een mooi afgereden, verzorgde gazon, zonder dat je hier moeite voor hebt moeten doen.

Waar vind je kwalitatieve tuinmachines?

Wanneer je een tuinmachine wil aanschaffen, doe je dit best in een speciaalzaak voor tuinen. Zo ben je zeker van een goede service voor en na verkoop en kan je ook advies vragen aan mensen die er echt wat van kennen. Het kan een goed idee zijn om eerst hun website eens goed uit te pluizen om te zien wat er allemaal in hun assortiment zit. Door dit online te bekijken, is het ook heel gemakkelijk om prijzen te vergelijken. Als je wil kan je vervolgens online je bestelling plaatsen. Je tuinmachine wordt dan bij je thuis geleverd. Of je je aankoop nu online of in de winkel doet, je hebt sowieso recht op 2 jaar garantie. Ook voor herstelling en onderhoud van je tuinmachines kan je later bij een speciaalzaak terecht.

Aanbevolen artikelen