Maak je tuin gezellig met sfeerverlichting buiten

Maak je tuin gezellig met sfeerverlichting buiten. Als het weer aan het einde van de zomer begint af te koelen en de bladeren hun glorieuze dans van kleurverandering ondergaan, denk je misschien: hoe kan ik in de herfst nog steeds het meeste uit mijn tuin halen? Geïnspireerd door het Deense woord ‘hygge’, hebben we 5 tips om je buitenruimte te transformeren tot de perfecte comfortabele plek om tijd door te brengen met je vrienden en familie tijdens het herfstseizoen.

Wat is hygge?


Er is geen exacte vertaling voor hygge in het Engels – het wordt vaak gedefinieerd als ‘gezellig’, maar er is meer aan de hand. Hygge is een gevoel dat je hebt als je tijd doorbrengt op een comfortabele plek met de mensen van wie je houdt. Het is een warm gevoel, van innerlijke rust en van ontspanning. Hoewel het niet hetzelfde is als ‘gezellig’, is het waar dat gezellige dingen het gevoel kunnen versterken. Warme vuren, wollen dekens, dikke sokken, intieme verlichting, warme chocolademelk, lekkere snacks… Al deze dingen kunnen je helpen om hygge te bereiken, maar ook om de mensen van wie je houdt om je heen te hebben.

Hoe maak je je tuin gezellig met sfeerverlichting buiten


Om te beginnen, is het het beste om het juiste deel van jouw tuin te vinden dat je wilt gebruiken om er een gezellige ruimte van te maken. Het kan een hoek van een terras zijn, of een terrasgedeelte, of als je een stadstuin hebt zoals een balkon of een dakterras, is het misschien de hele ruimte. Ruim het op en maak het klaar om te versieren. Je zou zelfs wat Patio Magic kunnen gebruiken! als er een bestrating is die een beetje liefde nodig heeft.

Potten en meubels


Het is tijd om wat planten en stoelen binnen te halen! Een houten bank, tafel en stoelen of picknickbank werken allemaal goed om iedereen aan te moedigen bij elkaar te zitten. Enkele geweldige planten die er in de herfst prachtig uitzien, zijn Rudbeckia’s, Lilyturf, Dahlia’s, Michaelmas-madeliefjes, paarse sierkolen en witte mini-cyclaam. Vul de ruimtes overal waar je kunt met bladeren en bloemen – het zal je echt helpen om het seizoen te vieren!

Buiten lampjes


Er zijn een paar verschillende manieren waarop je een beetje kunt verlichten – we zijn echt grote fans van buiten lampjes of lichtslingers, die je langs muren, hekken, de rugleuning van stoelen kunt draperen en zelfs recht boven je tussen de bomen kunt rijgen. Je kunt ook lantaarns en kaarsen gebruiken, waardoor het gebied echt intiem aanvoelt als de zon ondergaat.

Zachte texturen


Een echt onderdeel van de gezellige ervaring moeten de zachte, donzige dekens zijn. Zoek kussens, kussens en wollige texturen in gedempte tinten die je aanmoedigen om bij elkaar te kruipen met een lekker kopje warme chocolademelk.

Breng een vuur aan


En tot slot, een vuur – dit is niet altijd voor iedereen mogelijk, maar er zijn veel verschillende manieren om een ​​vuur of een warmtebron in uw buitenruimte te introduceren. Je kunt kiezen uit een traditionele chemini, een ingebouwde stenen vuurkorf, of een terrasverwarmer op gas, of een kleinere metalen vuurschaal die je in het midden van een tafel kunt zetten. Maak een uitstapje naar jouw plaatselijke tuincentrum en kijk wat je kunt vinden!

Aanbevolen artikelen