Hoe voorkom je onkruid in je tuin?

Iedereen met een tuin heeft er last van, onkruid. Onkruid is erg hardnekkig, en als het eenmaal in je tuin zit is het lastig om er vanaf te komen. Het is daarom beter om te voorkomen dat je onkruid krijgt. Er zijn verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen. Een van de dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat onkruid geen kans krijgt is het voegen van je tegels. Ook bestaat er speciaal onkruidvrij vogelzand dat voorkomt dat onkruid kan ontkiemen. Als je veel last hebt van onkruid kun je ervoor kiezen om samen met een hovenier naar een oplossing te zoeken. Tuinmanofferte is een hovenier in Utrecht.

Leg een bodembedekker neer

Het neerleggen van een bodembedekker helpt je met het voorkomen van onkruid in je tuin. Onkruid heeft namelijk licht, lucht en ruimte nodig om te kunnen groeien. Wanneer een van deze drie dingen ontbreekt krijgt onkruid geen kans meer. Daarom is het verstandig om tuinpad snippers of houtschors neer te leggen. Een minder bekend, maar zeker niet minder goed alternatief zijn cacaodoppen. Cacaodoppen zijn een afvalproduct van chocoladeproducten en werken ook uitstekend als bodembedekker.

Een anti-worteldoek

Een andere maatregel die je kan treffen om onkruid tegen te gaan is de aanschaf van een anti-worteldoek. Een anti-worteldoek is een zeer goede en efficiënte maatregel om onkruid te voorkomen. Vaak wordt deze doek onder grind of bestrating aangelegd. Als je ervoor kiest om de doek ondergrond aan de leggen is het wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je minstens vijf centimeter grind op het doek legt. Als je dat niet doet loop je het risico dat het doek omhoog komt. Mocht je toch onkruid tegenkomen in je tuin is het belangrijk dat je het meteen verwijderd. Als je het laat staan vermeerderd het zich namelijk snel en voor je het weet staat je hele tuin vol.

Aanbevolen artikelen