Een zwembad in de tuin: waar begin je?

Steeds meer huishoudens overwegen de aankoop van een zwembad voor in de tuin. In het bijzonder nu een vakantie in eigen land steeds populairder wordt. Een andere belangrijke reden om een zwembad kopen te overwegen, is het toenemende aantal warme dagen waarmee we jaarlijks te maken hebben. De temperaturen nemen hierbij steeds verder toe. Bij de aankoop van een zwembad heb je de keuze uit verschillende varianten. Denk bijvoorbeeld aan een relatief goedkoop opblaasbaar zwembad, een inbouwzwembad en een maatwerk zwembad. Dat laatste is vrijwel alleen interessant, wanneer je de beschikking hebt over een grote tuin. 

Opmeten van de beschikbare ruimte in de tuin 

Een goede eerste stap bij een zwembad kopen is dan ook het opmeten van de beschikbare ruimte in de tuin. Bij een inbouwzwembad zal er een groot gat gegraven moeten worden. Voordeel van een opblaasbaar model of een model welke in een frame van buizen gehangen wordt, is het feit dat deze ook op het terras geplaatst kunnen worden. Aan het eind van een zonnige periode breek je het zwembad weer af. Het maakt dat er niets gewijzigd hoeft te worden aan de indeling van de tuin. Niet alleen zit er een verschil in het type zwembad dat je plaatst. Ook worden de verschillende soorten zwembaden in een groot aantal formaten aangeboden. 

Voordelen van een inbouwzwembad 

Ten opzichte van een opblaasbaar model biedt een inbouwzwembad enkele voordelen. Zo is een inbouwzwembad duurzamer. Dit type zwembad gaat over het algemeen langer mee dan een opblaasbaar model. Daarbij wordt een inbouwzwembad standaard gecombineerd met een filterpomp. Dit maakt dat het water in het zwembad niet wekelijks vervangen hoeft te worden. Iets wat bij een opblaasbaar model zonder filterpomp wel noodzakelijk is. Het is bijna niet te voorkomen, dat er vuil in het water terechtkomt. Ook is een inbouwzwembad doorgaans net wat ruimer. Het maakt het voor kinderen mogelijk om in het zwembad te zwemmen. Daarbij biedt het zwembad voor jou voldoende ruimte om te genieten met vrienden! 

Opblaasbaar zwembad een hele voordelige optie 

Belangrijkste voordeel van een opblaasbaar zwembad of een zwembad welke in een frame van buizen wordt gehangen, is het feit dat dit een hele voordelige optie is. Het kost vaak niet meer dan enkele tientallen tot enkele honderden euro’s. Bij een inbouwzwembad ligt de prijs al snel boven de 1.000 tot 1.500 euro, afhankelijk van het formaat. Zeker wanneer je niet zeker weet in welke mate het zwembad gedurende de zomer gebruikt zal gaan worden, is het verstandig om eerst voor deze goedkope optie te kiezen. Je kunt na een paar jaar alsnog voor een inbouwzwembad kiezen. 

Opzetten van opblaasbaar model eenvoudig

Een ander belangrijk voordeel is het feit, dat je dit type zwembad heel snel in elkaar zet. In het bijzonder, wanneer je een pompje gebruikt om het zwembad op te blazen. Zoals eerder al genoemd werd, kun je een opblaasbaar zwembad op een terras plaatsen, waardoor je het gazon of de borders met planten niet hoeft aan te tasten. Dit vinden veel mensen zonde! 

Aanbevolen artikelen