De perfecte heesters voor uw tuin plukken en onderhouden

De houtachtige planten, kleiner dan bomen, met lage takken tot aan het maaiveld, worden van oudsher heesters genoemd. Ze hebben meestal meer dan één stengel en deze stengels samen worden stokken genoemd, die vaak van alle kanten de grond raken en een opmerkelijk blad vormen. Heesters zijn te vinden in verschillende kleuren en met verschillende bladontwerpen. Bush, een veelgebruikt woord, is een synoniem voor struik.

Bloeiende heesters

Heesters dragen niet alleen goed blad, maar sommige ondersteunen ook evenveel bloemen. Dergelijke struiken worden bloeiende struiken genoemd. Deze struiken zijn aromatisch genoeg om vlinders aan te trekken en worden als geschikt beschouwd voor huishoudelijk tuinieren. Voorbeelden van bloeiende heesters zijn: hortensia, kamperfoelie, heptacodium, hibiscus, forsythia, fothergilla, kornoelje, rouwbandmirte, clethra, buddleia, berberis etc.

Heesters worden over het algemeen 6 meter hoog, maar ze kunnen in grootte verschillen. Kleine heesters van 10 tot 20 cm worden onderheesters genoemd. Deze miniatuurheesters groeien soms niet op zee en kunnen ook in de winter overleven, iets wat normale struiken meestal niet kunnen. Lhyme, cranberries, ericaceae, lavendel, lerivinkel etc. zijn gegroepeerd onder subheesters.

Groene heesters

Op sommige soorten land groeien struiken vanzelf. Deze landen zijn dorre, maar niet bepaald woestijnen. Ze zijn niet goed genoeg voor de groei van groene planten en bomen, maar tussen heesters kunnen hier prima gedijen. Dergelijke streken van struikvriendelijke landen worden in de technische taal van Botany struikgewas genoemd. je vind hier coniferen en buxus heesters.

Meestal gevonden in de buurt van woestijnen en graslanden, krijgen ze meer regen dan de absolute woestijnen maar minder dan groene bossen. De ontwikkeling van struikgewas is tot op zekere hoogte ook afhankelijk van externe krachten die op de landen worden uitgeoefend. Productieve gronden kunnen bijvoorbeeld worden verwoest door natuurrampen, overstromingen, branden enz. En kunnen in struikgewas veranderen, vruchtbaar genoeg om alleen struiken te bevorderen.

Struiken zijn dus de leefgebieden van struiken. Toch groeien struiken niet altijd alleen! Heesters kunnen ook worden gekweekt, voornamelijk voor decoratief tuinieren. Dergelijke struiken die kunstmatig door mensen worden gekweekt in plaats van door natuurlijke middelen, vormen samen een struikbes. Volgens romanschrijvers behoren heesterbessen tot de meest romantische soort.

Redenen om struiken wat ruimte in uw tuin te geven

  • Heeft u het gevoel dat u allemaal met uw bedrijf of beroep bezig bent en tijd tekort komt? Ben je tegelijkertijd te gek op tuinieren om het helemaal op te geven? Nou, in zo’n situatie zijn struiken de beste keuze, omdat ze vrij probleemloos zijn en niet veel verzorging nodig hebben. Er is geen overmatige aandacht vereist, maar u zult toch een tuin bezitten die zo mooi is als een zorgvuldig verzorgde tuin.
  • Sommige struiken zijn zo geurig als bloemen en helpen vogels en vlinders aan te trekken, waardoor uw tuin een vrolijkere en kleurrijke plek wordt.
  • Uw tuin ziet er misschien bevolkt uit met de geplante struiken. Omdat struiken groter zijn dan planten en een goed blad hebben, fungeren ze als goed opvulmateriaal voor parken en tuinen.
  • Heesters kunnen binnenshuis nuttig worden gebruikt om lelijke hoekjes te verbergen.

Aanbevolen artikelen